Σοκ: 37% αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Σε τρεις δόσεις οι αυξήσεις της ΔΕΗ για το 2013. Ηλεκτροπληξία στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς θα προκαλέσουν το νέο έτος στους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Οι αυξήσεις θα κυμαίνονται στο 37% και πρόκειται για εισήγηση που θα κάνει η επιχείρηση ηλεκτρισμού στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και το υπουργείο Περιβάλλοντος.

deh__article

 

Η επιβάρυνση αυτή έρχεται ως αποτέλεσμα των απαιτήσεων της τρόικας για απελευθέρωση των οικιακών τιμολογίων και προβλέπεται και στο προσχέδιο του Μνημονίου, το οποίο έχουν συμφωνήσει η κυβέρνηση και οι δανειστές μας. Η πρώτη αύξηση θα είναι την 1η Ιανουαρίου του 2013, οπότε και το ΥΠΕΚΑ μαζί με το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσουν την σχετική απόφαση της αναπροσαρμογής των τιμολογίων. Η δεύτερη θα έρθει την 1η Μαρτίου και η τρίτη την 1η Ιουλίου, οπότε και τα τιμολόγια θα έχουν απελευθερωθεί πλήρως.

Μέσα σε 2 χρόνια, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος έχουν μετρήσει μαζί με τις τρεις αναμενόμενες δόσεις, συνολικά 15 αυξήσεις στα τιμολόγια.  Σε ό, τι αφορά την νέα μεγάλη ανατίμηση του 37%, αυτή είναι αποτέλεσμα μιας τελείως στρεβλής κατάστασης που κυριαρχεί εδώ και χρόνια στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας. Το δημόσιο, αντί μέσω του προϋπολογισμού του να επιδοτεί χαμηλά τιμολόγια για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, υποχρέωνε την ΔΕΗ να κάνει κοινωνική πολιτική. Έτσι έχουν διαμορφωθεί χαμηλές τιμές για τα νοικοκυριά, τις οποίες χρηματοδοτούν άλλες κατηγορίες τιμολογίων. Ταυτόχρονα, αυτές οι τιμές δεν αντανακλούν το κόστος παραγωγής ρεύματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ:  http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/sok-37-aujhsh-sta-timologia-ths-deh#.ULtqs-Qzygw

Comments Off on Σοκ: 37% αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.