Ο Καμίνης αρνείται να εφαρμόσει την εγκύκλιο για την ιθαγένεια

Την ‘’αδυναμία’’ του να εφαρμόσει την εγκύκλιο με την οποία ζητείται να ανασταλούν όλες οι διαδικασίες για χορήγηση ελληνικής ιθαγένειας εξέφρασε με επιστολή του ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης.

Η εγκύκλιος αφορά να σταματήσουν οι ενέργειες για την απονομή ιθαγένειας σε λαθρομετανάστες  με το επιχείρημα ότι επίκειται δημοσίευση της απόφασης της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικά επίμαχα άρθρα του νόμου 3838/2010.

Ο κ. Καμίνης, στην επιστολή του, αιτιολογεί νομικά την άρνηση συμμόρφωσής του με την επίμαχη εγκύκλιο. Όπως σημειώνει, οι αποφάσεις των δικαστηρίων «αναπτύσσουν τα έννομα αποτελέσματά τους από τη δημοσίευσή τους».

Οπότε η σχετική απόφαση δεν έχει καμία ισχύ έως ότου δημοσιευθεί. Δεύτερον, προσθέτει ότι «ακόμη κι αν μπορούσε να εκληφθεί ως εγκύκλιος, δεν έχει αναρτηθεί στον ιστότοπο Διαύγεια και συνεπώς δεν μπορεί να εκτελεστεί σύμφωνα με το νόμο 3861/2010».

Κανείς βέβαια δεν ζήτησε την γνώμη του αλλά δεν έχει λόγο απέναντι σε απόφαση των Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου της Χώρας.  Όμως ο κ.Καμίνης έχει επενδύσει στις ψήφους των λαθρομεταναστών, υπολογίζει σε αυτές και αποφάσισε να συνεχίσει να μοιράζει ιθαγένειες παρά τις αντίθετες οδηγίες περί αναστολής παροχής ιθαγένειαςΝα υπενθυμίσουμε ότι στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές το 2010 ψήφισαν 250.276 λαθρομετανάστες!

πηγή: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/o-kaminhs-arneitai-na-efarmosei-thn-egkuklio-gia-thn-ithageneia#.UL0qLOQzygw

Comments Off on Ο Καμίνης αρνείται να εφαρμόσει την εγκύκλιο για την ιθαγένεια

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.