Πλωτό νοσοκομείο “made by Turkey” στο Αιγαίο

-1_tourkiko_ploto_nosokomeio

 

Υγεία “Made by Turkey” για τους νησιώτες

Μια κίνηση που εξυπηρετεί σε βάθος χρόνου τα τουρκικά σχέδια στο Αιγαίο, δρομολογήθηκε από την γειτονική χώρα, με την έναρξη ναυπήγησης ενός πλοίου-νοσοκομείου, που θα παράσχει υπηρεσίες υγείας στα νησιά του Αρχιπελάγους, όχι μόνο στα δυο-τρία τουρκικά του Β. Αιγαίου, αλλά και στα εκατοντάδες ελληνικά που είναι κατοικημένα.

Για την ακρίβεια κυρίως στα ελληνικά νησιά, αφού δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη για πλωτό νοσοκομείο στα ελάχιστα υπό τουρκική διοίκηση νησιά (βασικά η Ίμβρος είναι και λιγότερο η Τένεδος). Φαντασθείτε το τουρκικό πλωτό νοσοκομείο να “περιπολεί” γύρω από τα νησιά και να παρεμβαίνει στα έκτακτα περιστατικά, ειδικά στα μικρά νησιά που οι υπηρεσίες υγείας είναι ανύπαρκτες.

Μάλιστα η κίνηση αυτή έχει άμεση σχέση και με τις αποστολές έρευνας και διάσωσης: Στόχος είναι η παροχή υπηρεσιών υγείας σε σκάφη αναψυχής που για κάποιο λόγο οι επιβάτες τους εμφανίζουν αιφνιδιαστικά προβλήματα υγείας, προσφέροντας έτσι ουσιαστικές και πιο άμεσες υπηρεσίες από αυτές του κυριάρχους κράτους του Αρχιπελάγους που είναι η Ελλάδα…

Η Άγκυρα κάνει κινήσεις, οι οποίες έχουν τον χαρακτήρα του “μακροπρόθεσμου σχεδιασμού” για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο την αντιμετωπίζουν οι νησιώτες. Να θυμίσουμε το καλοκαίρι την κίνηση να προσφέρουν πυροσβεστικά αεροσκάφη για τις πυρκαγιές της Χίου.

Τμήμα Ειδήσεων defencenet.gr 

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/plwto-nosokomeio-nauphgei-h-tourkia-gia-to-aigaio#.UL5tC-Qzygw

 

Comments Off on Πλωτό νοσοκομείο “made by Turkey” στο Αιγαίο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.