Αναρχικός και ο ληστής της Αρχαίας Ολυμπίας

Μετά τον αναρχικό οπαδό του Σύριζα και δολοφόνο της Πάρου, άλλος ένας αναρχικός εγκληματίας συνελήφθη για την πολύκροτη υπόθεση της ληστείας στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας που συγκλόνισε το πανελλήνιο και είχε μεγάλο αντίκτυπο και στο εξωτερικό.

Υπενθυμίζουμε ότι για την θρασύτατη ληστεία συνελήφθησαν τρία άτομα ένας 41χρονος, ένας 50χρονος εργολάβος και ένας 36χρονος άνεργος. Ο 41χρονος που τώρα έγινε γνωστός από την πολύκροτη υπόθεση ως «μικροπωλητής» είναι ο «σκοτεινός» εγκέφαλος που σχεδίασε και έκανε πράξη την αρπαγή 77 σπάνιων χάλκινων και πήλινων αντικειμένων από το Μουσείο Ιστορίας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Όπως αποκάλυψε στην realnews ο Βασίλης Χήτος, ο ιθύνων νους της «Ληστείας του αιώνα» στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας έχει βαθιές καλλιτεχνικές αναζητήσεις αφού είναι ιδρυτικό μέλος ροκ και πανκ συγκροτήματος με την ονομασία «Χαοτική διάσταση».

Με  μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο βρήκαμε πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία για το συγκεκριμένο συγκρότημα. Το συγκρότημα ξεκίνησε το 1986 και διαλύθηκε δύο χρόνια αργότερα. Ξαναεμφανίστηκαν το ’92 και υπάρχουν μέχρι και σήμερα και έχουν πάρει μέρος σε πολλές αντιφασιστικές συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. Επιπλέον διατηρούν και ένα blog όπου έχουν αρκετό αρχειακό υλικό και όχι μόνο.. Άμεσος σύνδεσμος είναι η  παρακρατική ιστοσελίδα των ‘’αντιεξουσιαστών’’ indymedia όπως και άλλες παρόμοιες αριστερίστικες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Όταν το 1992 ο στιχουργός σε ηλικία 21 ετών έγραφε «Όλοι οι μπάτσοι γύρω» στον δίσκο «Χρόνια σιωπής» του συγκροτήματός του, δεν θα μπορούσε ποτέ να φανταστεί πως τον Νοέμβρη του 2012 θα βρισκόταν πράγματι…  με τους «μπάτσους» γύρω του και θα αντιμετώπιζε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/anarchikos-kai-o-lhsths-ths-archaias-olumpias

Comments Off on Αναρχικός και ο ληστής της Αρχαίας Ολυμπίας

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.