Η φοροκαταιγίδα ως προπαρασκευαστική επιχείρηση

Πολύ συζήτηση γίνεται αυτές τις ημέρες για το νέο επερχόμενο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο πρόκειται να αποτελέσει μια νέα θύελλα η οποία αναμένεται να πλήξει τους Έλληνες πολίτες. Τα ΜΜΕ κατακλύζονται από τραγικές ειδήσεις και αδικίες, οι οποίες αναμένεται να κατευναστούν πάλι από τα ίδια τα ΜΜΕ με την μορφή «ισοδυνάμων». Σκοπός τους, φυσικά, να εμφανιστεί η κυβέρνηση ως «φιλάνθρωπη», ενώ η πραγματικότητα είναι ότι απλά παίζονται παιχνίδια προπαγάνδας πάνω σε προαποφασισμένα μέτρα.

Όποια και αν είναι εν τέλει η αλήθεια που θα προκύψει από τις δήθεν διαπραγματεύσεις της τρικομματικής συγκυβέρνησης, το σίγουρο είναι ότι το «πλοίο» που λέγεται Ελλάς συνεχίζει και κινείται σε βάρβαρη, νεοφιλελεύθερη ρότα, ασχέτως που 3124 (αριθμός που όλο αυξάνεται…) έχουν ήδη αποπειραθεί να τερματίσουν την ζωή τους, εμπρός στο φάσμα της οικονομικής απελπισίας.

Τα τελευταία νέα που ακούστηκαν είναι ότι η ΔΕΗ θα αυξήσει κατά 10% τα τιμολόγια της, αρχικώς για τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα και εν συνεχεία για όλους τους καταναλωτές. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να απαντήσει γιατί μία μονοπωλιακή εταιρία, όπως η ΔΕΗ, χαρίζει αφειδώς χιλιάδες ευρώ στα κανάλια της διαπλοκής προκειμένου να διαφημιστεί. Ήδη χιλιάδες συνέλληνες μας βρίσκονται στα πρόθυρα της απελπισίας, αφού απειλούνται με διακοπή του ηλεκτρικού τους ρεύματος.

Το άλλο που ακούστηκε είναι ότι θα υπάρξει αύξηση του τέλους επιτηδεύματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, ως «ισοδύναμο» για τις περικοπές των πολυτέκνων. Περικοπές που γίναν έτσι και αλλιώς, αλλά θα ανταποδοθούν με «κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια», κοινώς θα το λαμβάνουν σχεδόν αποκλειστικά «ευπαθείς» και λαθρομετανάστες. Ασχέτως, βέβαια, που πολλοί συνέλληνες μας βρίσκονται στα όρια της φτώχειας, ακόμα και έχοντες εργασία. Πόσο μάλλον οι άνεργοι…

Όποιες και να είναι, τελικώς, οι προτάσεις που θα επικρατήσουν για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το σχέδιο του «περιούσιου» Μίλτον Φρίντμαν εφαρμόζεται κατά γράμμα στην Ελλάδα. Οι προηγούμενες ιστορικές εμπειρίες εφαρμογής του, μόνο ανατριχίλα μπορούν να φέρουν στους Έλληνες. Η φτωχοποίηση των Ελλήνων και το ξεπούλημα της Ελλάδος θα συνεχιστούν χωρίς σταματημό, όσο συντηρείται το συγκεκριμένο μεταπολιτευτικό καθεστώς της ρεμούλας και της κλεπτοκρατίας. Οι «επενδυτές» που είχε προφητεύσει ο Ράιχενμπαχ εν τέλει θα έρθουν σε μια ξεπουλημένη Ελλάδα με «κινεζοποιημένους», μεταφορικά και κυριολεκτικά με τόσους λαθρομετανάστες που μας έχουν κατακλύσει, κατοίκους όταν δηλαδή θα έχουμε όντως πιάσει τον πάτο.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα και η ελληνική οικογένεια αποτελούν για αυτούς εμπόδιο στα σχέδια τους. Το ότι οι κυριότεροι εμπορικοί δρόμοι μαστίζονται από λουκέτα και ενοικιαστήρια αποτελεί για αυτούς μια μεσοβέζικη κατάσταση πριν έρθουν οι «επενδυτές». Πριν έρθει ο «πάτος». Το ότι η Ελλάδα, η χώρα της ελιάς, έχει φτάσει στο σημείο να εισάγει ελιές είναι για αυτούς ένα πρώτο βήμα για τα σχέδια τους. Το ότι η Ελλάδα έχει γεμίσει με λαθρομετανάστες και βαριά εγκληματικότητα είναι το νέο τους υπαλληλικό προσωπικό.

Μόνο η πρόταση της Χρυσής Αυγής για την Ελληνική Οικονομία αποτελεί ένα πραγματικά ρεαλιστικό και συνάμα ουσιαστικό σχέδιο αναγέννησης. Μόνο με την αναγέννηση της πρωτογενούς παραγωγής και την πραγματικά ελληνική επιχειρηματικότητα μπορούμε να πάμε ενάντια στα σχέδια τους. Μόνο με την οριστική καταστροφή του κλεπτοκρατικού καθεστώτος μπορούμε να αποφύγουμε το κορπορατικό, πολυεθνικό καθεστώς που ετοιμάζει για εμάς ο Ράιχενμπαχ και οι «επενδυτές» του. Με χέρια καθαρά και την Πατρίδα στην καρδιά μας μπορούμε να επιτύχουμε την Αναγέννηση της Ελλάδος.

Ψηλά Τις Σημαίες!

Κώστας Αλεξανδράκης

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/h-forokataigida-tou-kapitalismou-ths-katastrofhs#.UMCLZuQzygw

Comments Off on Η φοροκαταιγίδα ως προπαρασκευαστική επιχείρηση

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.