Ο αγώνας για τη γυναίκα και τον εθνικισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο

438x540_82c0b149e269ae718cb7912d13d5954a

Η Χρυσή Αυγή ενοχλεί το καθεστώς των φαύλων. Ενοχλήθηκε ο Σόρος, ενοχλήθηκε ο Βενιζέλος, ενοχλήθηκε και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αντιρατσιστικής Κίνησης EGAM ο οποίος έστειλε επιστολή στον Πρωθυπουργό με την οποία  ζητά

τον αποκλεισμό της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια από την Ελληνική αντιπροσωπεία στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Γράφει χαρακτηριστικά: «Κύριε Πρωθυπουργέ, αυτή η επιστολή θα μπορούσε να απευθύνεται και στους προέδρους των άλλων κομμάτων μελών της αντιπροσωπείας, αλλά απευθύνεται σε εσάς, διότι είστε ο ηγέτης του μεγαλύτερου ελληνικού κόμματος και έχετε τη δυνατότητα να αλλάξετε τη σύνθεση».

Η επιστολή πρωτοδημοσιεύθηκε στις 25 Οκτωβρίου, ανασύρθηκε στις 5 Δεκεμβρίου και μεταφράστηκε από τα ΜΜΕ ως «Ανεπιθύμητη η Ζαρούλια στο Παρίσι» πράγμα που απέχει παρασάγγας από την πραγματικότητα καθώς η Ελληνίδα βουλευτής παρευρέθη ήδη μια φορά στο Συμβούλιο της Ευρώπης και δεν μετέβη στη συνεδρίαση της 3 Δεκεμβρίου λόγω των υποχρεώσεών της στο Ελληνικό κοινοβούλιο.
Είναι ενδιαφέρον όμως ότι στις 8 Νοεμβρίου 2012 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος συναντήθηκε με τον επικεφαλής της European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), Benjamin Abtan . Όπως ανακοινώθηκε, αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι πρωτοβουλίες της οργάνωσης EGAM εναντίον του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, καθώς και η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης. Προφανώς ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης του «Λεφτά υπάρχουν» Μνημονιακού ΠΑΣΟΚ συνεργάστηκε με τον κύριο Abtan για την «αντιμετώπιση» της Χρυσής Αυγής. Είναι συνήθης άλλωστε η πρακτική  των Ελλήνων πολιτικών να συμβουλεύονται ξένους παράγοντες για το πώς θα πολιτευθούν.

e383e18acfffebb75d4811c2d4bd2fb5__article

Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευ. Βενιζέλος (αριστερά) κατά την πρόσφατη επίσκεψη του επικεφαλής του European Grassroots Antiracist Movement (EGAM), Benjamin Abtan (κέντρο) παρουσία και του προέδρου του Ελληνικού Φόρουμ Μεταναστών Αχμέτ Μοαβία στη Βουλή.

Κατά την επίσκεψή του ο κ. Abtan έδωσε συνέντευξη στο Βήμα το οποίο αναφέρει:

«Η Ελλάδα θα μπορούσε, λέει ο κ. Αμπτάν, να αλλάξει τον τρόπο επιλογής της σύνθεσης της Ελληνικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης για να αποκλείσει την ακροδεξιά βουλευτή. «Όπως ακριβώς άλλαξε τον κανονισμό προκειμένου να μη συμμετάσχει βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο προεδρείο της Βουλής όπου παραδοσιακά εκπροσωπούνται όλα τα κόμματα». (…) Ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ Ευάγγελος Βενιζέλος και εκπρόσωποι της ΔΗΜΑΡ και του ΣΥΡΙΖΑ τον διαβεβαίωσαν ότι θα προσπαθήσουν να πείσουν και τα υπόλοιπα κόμματα να κάνουν τα απαραίτητα για να αποκλειστεί η κυρία Ζαρούλια.»

Ο πρόεδρος του EGAM εξέφρασε και άποψη για τους θεσμούς της Ελλάδος:

«Ο πρόεδρος του EGAM τονίζει ότι στην Ελλάδα υπάρχουν θεσμοί που δεν λειτουργούν καλά: «Η αστυνομία που βρίσκεται σε συμπαιγνία με τη Χρυσή Αυγή αλλά και η Δικαιοσύνη που δεν έχει καταδικάσει κανέναν για τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών».

Οι αλήθειες πονάνε και πονάνε ιδιαίτερα αυτούς που έχτισαν καριέρες και περιουσίες καπηλευόμενοι τη Δημοκρατία. Μια συνιστώσα τους είναι και οι επαγγελματίες του αντιρατσισμού,  που με εκατοντάδες οργανώσεις-σφραγίδες στην Ελλάδα και την Ευρώπη αναμασούν χολλυγουντιανά σενάρια περί ρατσισμού και ξενοφοβίας, στήνοντας ιδεολογικά σκιάχτρα και φορτώνοντας ενοχές τους Ευρωπαϊκούς λαούς.

Οι οργανώσεις αυτές δεν ενδιαφέρονται βεβαίως για τον ρατσισμό εναντίον των Ελλήνων που φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους , που δολοφονούνται για μια βιντεοκάμερα, που περιμένουν μήνες να εξυπηρετηθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας που έχουν πληρώσει με τις εισφορές τους την ίδια ώρα που εκατομμύρια λαθρομετανάστες απολαμβάνουν τις φροντίδες των Ελληνικών νοσοκομείων, των Ελληνικών σχολείων, και των λοιπών συστημάτων πρόνοιας, που κάνουν ελεύθερα λαθρεμπόριο την ίδια ώρα που το ελληνικό κράτος τσακίζει τους Έλληνες στους φόρους και τα εξοντωτικά οικονομικά μέτρα.

Eίναι προφανές ότι οι εγχώριοι και ξένοι «δημοκράτες», μαθημένοι να προπαγανδίζουν χωρίς αντίλογο, δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν με δημοκρατικό διάλογο τους Έλληνες βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Καταφεύγουν λοιπόν σε κραυγές με σκοπό τον αποκλεισμό της φωνής τους. Η βουλευτής Ελένη Ζαρούλια είναι εκλεγμένη βουλευτής του Ελληνικού κοινοβουλίου και η Χρυσή Αυγή ένα νόμιμο Ελληνικό πολιτικό κόμμα. Το EGAΜ και ο κ. Abtan από ποιον Ελληνικό δημοκρατικό θεσμό έχει εκλεγεί, και τι εκπροσωπεί; Πώς είναι δυνατόν ένας Έλληνας Πρωθυπουργός και ένας Έλληνας αρχηγός κόμματος να δέχεται υποδείξεις για να αποκλειστεί ένας εκλεγμένος Έλληνας βουλευτής από τα δημοκρατικά ευρωπαϊκά fora;

Ένα είναι αληθές από την επιστολή Αμπντάν. Η Χρυσή Αυγή δεν είναι ξενόδουλη, δεν είναι κόμμα κλεπτοκρατίας, δεν είναι κόμμα ξεπουλήματος της Ελλάδας. Ναι, η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα κόμμα σαν όλα τα άλλα.

ΕΙΡΗΝΗ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΥ

http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/elenh-zaroulia-o-agwnas-gia-th-gunaika-kai-ton-ethnikismo-se-eurwpaiko-epip#.UMBdVYOcdHc

Comments Off on Ο αγώνας για τη γυναίκα και τον εθνικισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.