Και τα Σκόπια μπαίνουν στον South Stream – Όλοι στον αγωγό εκτός Ελλάδας!

southstream__article

 

Την απόφασή της ανακοίνωσε η ΠΓΔΜ για συμμετοχή στον South Stream αυξάνοντας και άλλο τον αριθμό των χωρών που επιθυμούν την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από την Ρωσία στην κεντρική Ευρώπη.

Ο υπουργός Οικονομικών της ΠΓΔΜ Ζόραν Στάβρεσκι δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου η χώρα θα έχει οριστική απάντηση από τη ρωσική πλευρά σχετικά με τη συμφωνία για τη σύνδεση της χώρας στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream.

Ο κ. Στάβρεσκι σημείωσε ότι αναμένει θετική απάντηση από τη ρωσική πλευρά, γεγονός που, σύμφωνα με τον ίδιο, θα επιτρέψει να προχωρήσουν τα επόμενα στάδια, όπως η σύσταση μεικτής εταιρίας και η κατασκευή της διακλάδωσης προς την ΠΓΔΜ.

Υπενθυμίζεται ότι αντιπροσωπεία της ΠΓΔΜ, με επικεφαλής τον υπουργό Οικονομικών Ζόραν Στάβρεσκι, παραβρέθηκε στην έναρξη των εργασιών κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου South Stream που πραγματοποιήθηκε στις 7 Δεκεμβρίου, στο θέρετρο Ανάπα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Ο επικεφαλής του γραφείου της Gazprom στην ΠΓΔΜ Σεργκέι Ικονίκοφ, είχε δηλώσει ότι η ΠΓΔΜ προσκλήθηκε να παρακολουθήσει την τελετή έναρξης των εργασιών κατασκευής του South Stream ως ένας πραγματικός, πιθανός συνεργάτης, ο οποίος δεν έχει ακόμη υπογράψει συμφωνία με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/kai-ta-skopia-mpainoun-ston-south-stream-oloi-ston-agwgo-ektos-elladas#.UM4YBeQzygw

Comments Off on Και τα Σκόπια μπαίνουν στον South Stream – Όλοι στον αγωγό εκτός Ελλάδας!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.