Στις δαγκάνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

ECB_

Μετά και την πρόσφατη επαναγορά χρέους ονομαστικής αξίας 30 δισ. ευρώ, καθώς και την αναμενόμενη πλέον εκταμίευση και των νέων δανείων αξίας 50 δισ. ευρώ τα οποία θα λάβει η Ελλάς εντός του 2012 και εντός πρώτου τριμήνου του 2013, τώρα πλέον το 90% του χρέους της χώρας θα βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ (Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας) και των μηχανισμών της.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι καθώς η Ευρωπαϊκή και Δημοσιονομική ολοκλήρωση προχωρούν  ακάθεκτες (αλλά και για να προχωρήσουν επίσης και απρόσκοπτα), τα χρέη όμως και οι υποθήκες της Ελλάδος έπρεπε να συγκεντρωθούν στα «χέρια» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Και όταν λέμε χρέη, δεν μιλάμε μόνο για τα χρήματα τα οποία χρωστάει η Ελλάς, αλλά και για τις υποθήκες τις οποίες έχει τοποθετήσει ως εγγύηση η χώρα μας προκειμένου να λάβει αυτά τα δάνεια. Δηλαδή, όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία της, συμπεριλαμβανομένων και όλων των μελλοντικών φορολογικών της εσόδων, όπως επίσης και όλες τις  ανεκτίμητες πηγές φυσικού πλούτου (χρυσού, νικελίου, πετρελαίου και φυσικού αερίου) της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση βλέπουμε πως προχωράει με πολύ γοργά βήματα. Θα λέγαμε μάλιστα με πάρα πολύ γοργά βήματα. Η εγχώριοι θεσμοί όπως και οι «ντόπιες» εποπτικές αρχές έχουν ήδη χάσει την μάχη με τις συγκεντροποιημένες πανευρωπαϊκές αρχές εποπτείας και τους πανευρωπαϊκούς θεσμούς οι οποίο έχουν πλέον ισχύ, εφαρμογή και νομιμοποίηση επάνω σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Μέχρι και τα Κοινοβούλια, το Ελληνικό τουλάχιστον στα σίγουρα, έχουν περάσει σε «δεύτερη μοίρα». Λειτουργούν κατόπιν κεντρικών Ευρωπαϊκών εντολών και συγκεκριμένων υποδείξεων, «νομοθετώντας» σχεδόν αποκλειστικά πια μέσω Πράξεων Νομοθετικών Περιεχομένου. Με άλλα λόγια άνευ συμμετοχής της εκλεγμένης κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας και διαδικασίας. Η πραγματική έννοια της δημοκρατίας – αν αυτή υπήρχε ποτέ στην χώρα – έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί προς όφελος της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και Ομοσπονδοποίησης υπό τον κεντρικό Ευρωπαϊκό της πυρήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΕΔΩ: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/stis-dagkanes-ths-eurwpaikhs-kentrikhs-trapezas#.UM2OUW-cdHc

Comments Off on Στις δαγκάνες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.