Θα πάρουν από επιχορηγήσεις σχεδόν 43 εκατ. ευρώ!

leftabouli_625___

Η διαβίβαση στοιχείων για τον τραπεζικό δανεισμό των κομμάτων (δάνεια, οφειλές κτλ) επιτρέπεται μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, διευκρινίζει η Τράπεζα της Ελλάδος απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτού της Χρυσής Αυγής Ελένης Ζαρούλια στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε απαντητικό έγγραφο της ΤτΕ, με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο (Ν. 3601/2007 και οι διατάξεις περί υπηρεσιακού και επαγγελματικού απορρήτου), «τα στοιχεία που τυχόν περιέρχονται σε γνώση τόσο των υπαλλήλων της Τράπεζας της Ελλάδος όσο και των ειδικών εκκαθαριστών και τα οποία αφορούν δάνεια προς συγκεκριμένα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που έχουν χορηγηθεί από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν αδειοδοτηθεί και εποπτεύονται από την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και από πιστωτικά ιδρύματα που έχουν τεθεί σε ειδική εκκαθάριση, καλύπτονται από τις ως άνω διατάξεις περί απορρήτου».
Διευκρινίζεται ωστόσο, ότι εισάγεται εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα, η οποία όμως «δεν εφαρμόζεται για πληροφορίες και στοιχεία ζητούμενα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου αφού επιτρέπει τη διαβίβαση εποπτικών στοιχείων από την ΤτΕ μόνο προς τις ειδικές εξεταστικές επιτροπές της Βουλής, κατά τη σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής άσκηση των καθηκόντων τους».
Αναφορικά με τον δανεισμό των πολιτικών κομμάτων από την Αγροτική Τράπεζα η ΤτΕ αναφέρει ότι στα δάνεια που μεταβιβάστηκαν στην Πειραιώς περιλαμβάνονται και τα δάνεια που είχε χορηγήσει η ΑΤΕ προς πολιτικά κόμματα.
Στοιχεία για την επιχορήγηση των πολιτικών κομμάτων απέστειλε στη βουλευτή της Χρυσής Αυγής και ο υπουργός Οικονομικών.
Σύμφωνα με αυτά, η επιχορήγηση των δικαιούχων πολιτικών κομμάτων για το τρέχον έτος ανέρχεται σε 45.150.000 ευρώ, για το 2013 σε 21.827.000 ευρώ και για το 2014 σε 19.978.000 ευρώ.
Όπως σπεύδει να υπενθυμίσει ο κ. Στουρνάρας, η κατανομή των ανωτέρω ποσών στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα γίνεται με ευθύνη του υπουργείου Εσωτερικών.

ΠΗΓΗ: http://newpost.gr/post/176804/view/

Comments Off on Θα πάρουν από επιχορηγήσεις σχεδόν 43 εκατ. ευρώ!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.