“Γνωστοί-άγνωστοι” κουκουλοφόροι αναρχοσυριζοανταρσίες επετέθηκαν σε Πρύτανη στο ΕΜΠ

images (5)

 

Kουκουλοφόροι αριστεριστές, επιτέθηκαν κατά της αντιπρυτάνεως του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Δανάης Διακουλάκη, στο γραφείο της στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και αφού την έβγαλαν βίαια έξω και την προπηλάκισαν, άρχισαν να γράφουν συνθήματα παντού.

Στο Ίδρυμα όπως είναι γνωστό, οι αναρχοσυριζοανταρσία “φοιτητές” είχαν εμποδίσει έξι συνεχόμενες φορές την συνεδρίαση του πρυτανικού συμβουλίου για να μην ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι για τις επικείμενες εκλογές.

Μετά την επίθεση, συγκλήθηκε εκτάκτως το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, από τον πρύτανη Σίμο Σιμόπουλο.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε  το Πρυτανικό Συμβούλιο του Ιδρύματος για το θέμα αναφέρονται τα εξής:

«Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, το οποίο συγκλήθηκε από τον Πρύτανη, καθηγητή κ. Σίμο Σιμόπουλο εκτάκτως σήμερα στις 19.12. 2012 στις 18:00, αφού πληροφορήθηκε την επίθεση από κουκουλοφόρους στο γραφείο της Συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη, μέλους του Συμβουλίου του Ιδρύματος, αποφάσισε:
1. Να τεθεί αύριο, 20.12.2012, εκτάκτως στην Σύγκλητο το θέμα προ ημερησίας διατάξεως και με εισήγηση του Πρυτανικού Συμβουλίου να ανασταλούν οι ακαδημαϊκές δραστηριότητες του Ιδρύματος τις επόμενες δύο ημέρες.
 
2. Να καταθέσει το Ίδρυμα μηνυτήρια αναφορά με βάση την συνημμένη στο παρόν αναφορά της Σχολής Χημικών Μηχανικών.
 
3. Να αποκατασταθούν άμεσα όλες οι ζημιές στο γραφείο της Συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη με μέριμνα της Πρυτανείας.
 
4. Αναβάλλεται η προγραμματισμένη για σήμερα ανοιχτή εκδήλωση στο ΕΜΠ, «Τα σχολεία πάνε Πολυτεχνείο», σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
 
Τέλος, το Πρυτανικό Συμβούλιο παραπέμπει στην από 14.12.2012 αναρτηθείσα στο διαδίκτυο θέση της Πρυτανείας και καταδικάζει την πιο πάνω επίθεση κουκουλοφόρων στο γραφείο της Συναδέλφου Δανάης Διακουλάκη.
Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αναφέρονται σε μέλη της Πολυτεχνικής Κοινότητας».

Για σύλληψη ούτε λόγος…

Comments Off on “Γνωστοί-άγνωστοι” κουκουλοφόροι αναρχοσυριζοανταρσίες επετέθηκαν σε Πρύτανη στο ΕΜΠ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.