Επιχείρηση τρομοκρατίας του Λαού από τον Στουρνάρα

2ad32574c4a7575bb253155ae2d80fac_xl__article

 

Έχει καταντήσει πραγματικά κουραστικό να επαναλαμβάνει κανείς την αλήθεια και να προσπαθεί να αφουγκραστεί τους λόγους, που οδηγούν τους υπόλοιπους να πιπιλίζουν συγκεκριμένα ψέματα. Ιδιαιτέρως στο ζήτημα της εξόδου της Χώρας από το ευρώ, έχει πραγματικά καταντήσει κουραστικό να επαναλαμβάνουμε το ότι δεν προβλέπεται διαδικασία εξόδου μιας χώρας από το ευρώ. Δεν έχουν κουραστεί οι κυβερνώντες να λένε όλο το ίδιο ψέμα για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να τρομοκρατήσουν τον Λαό ότι «δεν θα έχουμε γάλα για τα παιδιά μας»; Προφανώς και δεν έχουν κουραστεί.

Μόλις χθες τα δελτία ειδήσεων ήταν πλημμυρισμένα από την είδηση ότι συγκεκριμένος χρηματιστής κέρδισε μισό δισεκατομμύριο ευρώ, ποντάροντας σε hedge funds, τα οποία προέβλεπαν την παραμονή της Χώρας μας στην ευρωζώνη. Σήμερα βγήκε και έκανε δηλώσεις τρομολαγνικού χαρακτήρα ο υπουργός οικονομικών, Γ. Στουρνάρας, λέγοντας ότι η επόμενη χρονιά είναι καθοριστική, μια χρονιά «όλα ή τίποτα» για την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, σπεύδοντας μάλιστα να τονίσει ότι η Ελλάδα δεν έχει αποφύγει «το ενδεχόμενο χρεοκοπίας».

Εμείς από την δική μας πλευρά να πούμε για άλλη μία φορά στον Λαό, την αλήθεια που αρνούνται να του αποκαλύψουν οι πολιτικάντηδες. Πρώτον δεν υπάρχει διαδικασία εξόδου μιας χώρας από το ευρώ και δεύτερον μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα κόστιζε τρισεκατομμύρια ευρώ και θα συγκλόνιζε την παγκόσμια οικονομία. Οπότε μάλλον δεν συμφέρει τους τοκογλύφους να χρεοκοπήσουμε, ιδιαιτέρως όταν, σύμφωνα με δηλώσεις του Σόιμπλε, τα κέρδη από την «διάσωση της Ελλάδας» είναι πολλά και μεγάλα.

Τους συμφέρει, όμως, να συντηρείται το σενάριο χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ. Έστω και αν δεν έχει καμία ουσιαστική υπόσταση. Γιατί στην σύγχρονη οικονομία, οι φούσκες και τα στοιχήματα αποτελούν πηγές τεράστιων κερδών για τους τοκογλύφους. Όμως τι σκοπό εξυπηρετούν οι δηλώσεις του Έλληνα ΥΠΟΙΚ, οι οποίες κλείνουν το μάτι προκλητικά στις αγορές και τους κερδοσκόπους; Χωρίς πρόθεση να αποδώσουμε μομφή για κάτι που δεν γνωρίζουμε σίγουρα να πούμε τα εξής:

1) Οι παραπάνω δηλώσεις δεν εξυπηρετούν την Αλήθεια που βεβαίως πρέπει να γνωρίζει στην ολότητα της ο Λαός, ούτε το συμφέρον της Χώρας. Οπότε είτε κάτι άλλο εξυπηρετούν, είτε είναι προϊόν ανοησίας.

2) Επειδή πολλά έχουν ακουστεί στο παρελθόν για σχέσεις πολιτικών ή συγγενών πολιτικών με CDS και παρόμοια προϊόντα οικονομικού στοιχηματισμού, οι δηλώσεις Στουρνάρα γίνονται ακόμα πιο αινιγματικές.

Εκτός και αν οι παραπάνω δηλώσεις εξυπηρετούν προπαγανδιστικά το «επόμενο πακέτο μέτρων», οπότε εκεί φαίνεται η έλλειψη σοβαρότητας από την τριμερή συγκυβέρνηση. Την ίδια ώρα που ο Σαμαράς δηλώνει ότι «δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα» και ο Βενιζέλος ότι «δεν θα αντέξουμε νέα μέτρα», ο ΥΠΟΙΚ έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος για τα επόμενα μέτρα, βγάζοντας τους αμφότερους ψεύτες. Αυτό, βέβαια, είναι και το πιο «ελαφρύ» σενάριο, αφού δεν θα είναι ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που Βενιζέλος και Σαμαράς βγαίνουν ψεύτες. Και ως γνωστόν «ο βρεγμένος δεν την φοβάται την βροχή»

ΠΗΓΗ. 

Comments Off on Επιχείρηση τρομοκρατίας του Λαού από τον Στουρνάρα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.