Ρόδος: Η Εμπορική φοβήθηκε μην …πτωχεύσει και πέταξε στο δρόμο οικογένεια!

trapeza_emporiki_660ΤΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΙΚΟ…

Δηλαδή τί θα πάθαινε αν έδειχνε λίγη κατανόηση και ευαισθησία μέχρι να βρει μια φτωχή οικογένεια σπίτι να νοικιάσει; Πρωί άλλαξε κλειδαριές για να μην το …κλέψουν! Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε στην κοινή γνώμη της Ρόδου η αποκάλυψη ότι «τράπεζα πέταξε στο δρόμο μια τετραμελή οικογένεια», την ώρα μάλιστα που ο πατέρας βρισκόταν στο νοσοκομείο χειρουργημένος! Σύμφωνα με πληροφορίες του Rodosalarm, πρόκειται για την Εμπορική Τράπεζα, η οποία κατάσχεσε το σπίτι της οικογένειας για χρέος 20.385 ευρώ.Όπως έγινε γνωστό η Εμπορική Τράπεζα δικαιώθηκε στα δικαστήρια και η υπόθεση είχε τελεσιδικήσει. Επομένως, νομικά είχε δίκιο και σωστά εφάρμοσε την απόφαση για την κατάσχεση του σπιτιού.

Με βάση την τελεσίδικη δικαστική απόφαση προχώρησε στην κατάσχεση του σπιτιού και στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Τρίτης κλητήρες έβγαλαν έξω την οικογένεια, άλλαξαν κλειδαριές, με όλα τα ρούχα και την οικοσκευή να βρίσκεται μέσα στο σπίτι.

trapeza_emporiki_425

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής» (στο οποίο δεν κατονομάστηκε η τράπεζα), ο 49χρονος πατέρας μόλις πληροφορήθηκε τί συνέβη, έφυγε από το νοσοκομείο με τους ορούς και αν και χειρουργημένος, έσπευσε στο γραφείο του εισαγγελέα, ζητώντας την παρέμβασή του. Αναγνώριζε φυσικά το δίκιο της Εμπορικής, και το μόνο που ζητούσε ήταν κατανόηση, για μια μικρή παράταση, να περάσουν οι γιορτές, και να βρει ένα σπίτι να νοικιάσει, για να στεγάσει την οικογένειά του, μια και δεν διαθέτει άλλο σπίτι δικό του.

Δεν έγινε γνωστό, ποιά εξέλιξη είχε αυτή η πονεμένη ιστορία, αλλά ελπίζεται ότι κάποια λύση θα βρέθηκε –ότι δηλαδή, η Εμπορική θα έδειξε κατανόηση και ευαισθησία και θα άνοιξε την πόρτα του σπιτιού ώστε να κάνει γιορτές η 4μελής οικογένεια με τον ασθενή χειρουργημένο πατέρα, που σημειωτέον αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα, όπως και χιλιάδες άλλοι συμπολίτες μας.

Άλλωστε, το σπίτι ανήκει στην κυριότητα της τράπεζας, κανένας δεν πρόκειται να της το κλέψει (!), το απαιτητό ποσό ανέρχεται σε 20.383 ευρώ και επομένως αν κάνει λίγη υπομονή δεν θα πέσουν έξω τα οικονομικά της.

Πάντως το «εξωπέταγμα» της οικογένειας από το, έστω κατασχεμένο, σπίτι προκάλεσε έντονα αρνητικά σχόλια σε βάρος της συγκεκριμένης τράπεζας. Αναμενόμενα άλλωστε, εκτός κι’ αν περίμενε να την χειροκροτήσουν για το μεγάλο της κατόρθωμα! Είχε δίκιο, τώρα το έχασε!..
Rodosalarm

πηγή
Parapona-Rodou

Η ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΣ: Γιατί οι τράπεζες, όποιες είναι εμπλεκόμενες και προβληματικές, που έχουν δανείσει τα κόμματα προκαταβολικά με βάση των προηγούμενων ποσοστών τους, δεν ζητούν να πάρουν πίσω τα χρήματά τους; Γιατί δεν τους κάνουν κατάσχεση τα πολιτικά τους γραφεία;

Comments Off on Ρόδος: Η Εμπορική φοβήθηκε μην …πτωχεύσει και πέταξε στο δρόμο οικογένεια!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.