Ερώτηση για την εγκύκλιο αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για αναστολή διαδικασίας ιθαγένειας

αρχείο λήψης (23)

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Η από 09.07.2012 πρόταση νόμου και η από 15.11.2012 Εγκύκλιος Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών για αναστολή διαδικασίας ιθαγένειας»

Σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή κατέθεσε στις 09.07.2012 Πρόταση Νόμου για την κατάργηση και τροποποίηση διατάξεων άρθρων του Ν. 3284/2004 «Περί κυρώσεως του Κώδικα της Ελληνικής Ιθαγένειας» και του Ν. 3838/2010 «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών και άλλες ρυθμίσεις» και για την υποχρέωση κτήσης ελληνικού γένους υποψηφίων Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.images (14)

Η πρόταση αυτή νόμου ουδέποτε παραπέμφθηκε για επεξεργασία και εξέταση σε Διαρκή Κοινοβουλευτική Επιτροπή από τον Πρόεδρο της Βουλής και ούτε συνακόλουθα τέθηκε σε ψηφοφορία στην Ολομέλεια, διότι πολύ απλά ο Πρωθυπουργός και η κοινοβουλευτική του ομάδα κορόιδευαν με το χειρότερο τρόπο για φθηνή ψηφοθηρία στις δυο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις τους Έλληνες πολίτες με δεσμεύσεις περί Καταργήσεως του Νόμου Ραγκούση. Το χειρότερο για τον Ελληνικό λαό είναι, ότι εξακολουθούν να τον κοροϊδεύουν μετεκλογικά, διότι ενώ ανά πάσα στιγμή μπορούν να φέρουν προς ψήφιση στην Ολομέλεια πρόταση / σχέδιο νόμου με ονομαστική ψηφοφορία για πλήρη διαφάνεια, κρύβονται πίσω από μια ανεφάρμοστη εγκύκλιο του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, όπου παρακαλούνται οι Γενικοί Γραμματείς Αποκεντρωμένης Διοίκησης και οι Δήμαρχοι να αναστείλουν τη διαδικασία απονομής ιθαγένειας των άρθρων 1α Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας και 24  Ν.3838/2010.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί δεν καταθέτει ο Υπουργός νομοσχέδιο αντίστοιχο της από 09.07.2012 πρότασης νόμου; Μήπως έθεταν καμία προϋπόθεση έκδοσης απόφασης από την Ολομέλεια του ΣτΕ για να το πράξουν ο Πρωθυπουργός και βουλευτές του, όταν τύπωνε η ΝΔ προεκλογικά φυλλάδια καταργήσεως του Νόμου Ραγκούση; Ή μήπως η Βουλή υποχρεούται να αναμένει  αποφάσεις Δικαστηρίων για να νομοθετήσει;
2. Έχει δίκιο ή όχι ο Δήμαρχος Αθηναίων να αρνείται να συμμορφωθεί στην παράκληση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών να αναστείλει τη διαδικασία απονομής ιθαγένειας, όπως προκύπτει από σχετικό δελτίο τύπου του Δήμου της 01.12.2012;

Αθήνα, 05.12.2012
Η Ερωτώσα Βουλευτής
Ελένη Ζαρούλια
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

ΠΗΓΗ

Comments Off on Ερώτηση για την εγκύκλιο αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών για αναστολή διαδικασίας ιθαγένειας

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

Comments are closed.