ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

xa

Σταθερά τρίτο κόμμα με διαφορά ασφαλείας από το τέταρτο, αλλά και από το δεύτερο, εμφανίζεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή. Μήπως, όμως, η πραγματικότητα είναι άλλη; Μήπως, δηλαδή, είναι ήδη δεύτερο κόμμα και οι… μεγάλοι δημοκράτες το κρύβουν από τον ελληνικό λαό;

Θα σας παραθέσουμε ένα δημοσίευμα της εφημερίδας του μεγάλου αφεντικού «Έθνος της Κυριακής», για την τρικυμιώδη συζήτηση που προκάλεσαν κάποιοι κομπλεξικοί κρατικοδίαιτοι μαρξιστές-σταλινικοί στην ΕΡΤ, για την τηλεοπτική συνέντευξη του Η. Κασιδιάρη (ούτε ο… Γιαγκούλας να ήταν), από την οποία προκύπτει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ήδη 2ο κόμμα, κι όχι 3ο! Ιδού το δημοσίευμα και τα συμπεράσματα δικά σας:

Ο Ν. Σίμος «αθώωσε» το σόου Κασιδιάρη στη ΝΕΤ

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε η εμφάνιση του βουλευτή της «Χρυσής Αυγής» Ηλία Κασιδιάρη στη ΝΕΤ χωρίς ουσιαστικό δημοσιογραφικό αντίλογο.

Στις διαμαρτυρίες του Τέλη Σαμαντά, μέλους του ΔΣ της ΕΡΤ, απάντησε ο διευθύνων σύμβουλος Νίκος Σίμος. Επισήμανε ότι πολλοί δημοσιογράφοι αρνήθηκαν να πάρουν τη συνέντευξη. Περιορίστηκε να αναφέρει την απροθυμία της Έλλης Στάη, η οποία όμως είχε κάνει σχετικά πρόσφατα συνέντευξη με τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Ο Ν. Σίμος δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει πώς, κατά σύμπτωση, οι ίδιοι δημοσιογράφοι που είχαν καλέσει τον Τράγκα ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου (ο οποίος μίλησε για κατοχική κυβέρνηση και Τσολάκογλου, επίσης ανενόχλητος) φάνηκαν πρόθυμοι να φιλοξενήσουν τον Κασιδιάρη χωρίς να καλέσουν για αντίλογο ούτε έναν δημοσιογράφο, πολιτικό επιστήμονα ή δημοσιολόγο. Αναπάντητες άφησε τις ερωτήσεις μελών του ΔΣ αν οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι πήραν μέρος σε κάποια σύσκεψη προετοιμασίας της συνέντευξης, όπως επίσης ποιος ήταν ο ρόλος του γενικού διευθυντή Ενημέρωσης Αιμίλιου Λιάτσου.

Ο Ν. Σίμος έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι για τις εμφανίσεις της Χρυσής Αυγής στη ΝΕΤ, η ΕΡΤ είναι υποχρεωμένη να λαμβάνει υπόψη της όχι μόνο την εκλογική καταγραφή του κόμματος αυτού, αλλά και τη δημοσκοπική δυναμική του. Όπως όλοι ξέρουμε, είπε, στις δημοσκοπήσεις η Χρυσή Αυγή εμφανίζεται τρίτο κόμμα με τάσεις, μάλιστα, ανόδου, ενώ δύο τουλάχιστον δημοσκόποι του είπαν (του κ. Σίμου) ότι στην πραγματικότητα είναι δεύτερο κόμμα, πάνω από τη ΝΔ. Ο κ. Σίμος δεν κατονόμασε τους δημοσκόπους τους οποίους επικαλέστηκε. Ο προεδρεύων της συνεδρίασης Νίκος Τέλης δεν μπόρεσε να κρύψει την έκπληξή του για όσα άκουγε από τον Ν. Σίμο και γι’ αυτό έσπευσε να δηλώσει απευθυνόμενος στον διευθύνοντα σύμβουλο: «Εμείς πάντως, ως ΕΡΤ, δεν έχουμε υποχρέωση να λαμβάνουμε υπόψη μας το ποσοστό των κομμάτων στις δημοσκοπήσεις, αλλά μόνο τα εκλογικά αποτελέσματα». Σε άλλο σημείο των «εξηγήσεών του», απαντώντας στις επικρίσεις γιατί δεν παρουσιάστηκαν βίντεο στην επίμαχη συνέντευξη Κασιδιάρη στην εκπομπή «ΝΕΤ Σαββατοκύριακο» με τα ηγετικά στελέχη της Χρυσής Αυγής να ψάλλουν τον ύμνο της 21ης Απριλίου και για ποιο λόγο δεν διατυπώθηκε και δεν τεκμηριώθηκε, με βάση αυτά τα ντοκουμέντα, το δημοσιογραφικό ερώτημα «πώς ισχυρίζεστε ότι είστε υπέρ της Δημοκρατίας, ενώ υμνείτε τη χούντα;», ο Ν. Σίμος είπε ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει μόνο αυτές τις δραστηριότητες αλλά επιδιώκει να εμφανίζεται και ως προστάτης των φτωχών επιδεικνύοντας καλές πράξεις.

Με αυτές τις διατυπώσεις ο Ν. Σίμος προσπάθησε να δικαιολογήσει γιατί η δημοσιογράφος της ΝΕΤ έθεσε στον Κασιδιάρη το… «αφοπλιστικό» ερώτημα: ποιο είναι το αληθινό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής, η βία ή οι αγαθοεργίες; Ηταν τόσο μεγάλη η κατάπληξη των παρισταμένων στη συνεδρίαση, ώστε κάποιος ακούστηκε να λέει: «Ανάμεσα σε δύο καλές πράξεις, οι Χρυσαυγίτες μαχαιρώνουν και 6-7 ανθρώπους».

ΠΗΓΗ

Comments Off on ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΡΑΚΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΟΜΜΑ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.