Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει συνεκμετάλλευση με Τουρκία των πετρελαίων του Αιγαίου!

ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙ ΓΙΑ ΑΓΩΓΗ Ο ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ…karagiousouf_0605124_600_375_-229641693

“Η Χρυσή Αυγή χρηματοδοτείται από ξένα συμφέροντα” υποστηρίζει

Απορία και πολλά ερωτηματικά δημιουργούν οι παρεμβάσεις αρκετών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που αφορούν είτε τα Σκόπια, είτε την Τουρκία, οι οποίες όμως φαίνονται να ταυτίζονται με τις θέσεις των γειτονικών χωρών και όχι της Ελλάδας, σχετικά με ευαίσθητα εθνικά μας θέματα.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε προ ημερών σε συνάντησή του με δημοσιογράφους ο βουλευτής Ροδόπης Αιχάν Καραγιουσούφ. Ερωτηθείς για τις δυνατότητες συνεργασίας της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες της Βουλγαρίας και της Τουρκίας, ο κ. Καραγιουσούφ, υπερασπίστηκε τη δυνατότητα ανάπτυξης διασυνοριακών συνεργασιών σε ένα μεγάλο εύρος επιμέρους τομέων, ενώ έφερε σαν παράδειγμα τη δυνατότητα συνεργασίας σε έρευνα και εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου ή των πετρελαίων, που υπάρχουν στο Αιγαίο, χωρίς τη διαμεσολάβηση Ευρωπαίων και Αμερικανών.

Σε ερώτημα σχετικά με τις αντιδράσεις, που θα προκύψουν στην Ελλάδα από μια εμπλοκή και σύμπραξη της Τουρκίας στο Αιγαίο, ο κ. Καραγιουσούφ υπογράμμισε ότι «σε αυτή τη λογική επενδύουν οι Ευρωπαίοι, με αποκλειστικό σκοπό να αποκλείσουν την όποια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Ενώ θα έπρεπε να υπάρξει εδώ και πολλά χρόνια μια συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, έτσι ώστε το Αιγαίο να ήταν η περιοχή, που θα μπορούσαν να γίνουν έρευνες και εκμετάλλευση του πετρελαίου, που υπάρχει, χωρίς τη διαμεσολάβηση των «εταίρων» μας. Το Αιγαίο, ελληνικό πέλαγος είναι, εντάξει μέχρι εκεί. Αλλά από τη στιγμή, που η Ελλάδα αδυνατεί να αξιοποιήσει τον ορυκτό πλούτο του Αιγαίου, θα μπορούσε να έρθει σε συνεργασία, έτσι ώστε να μπορεί να έχει δικαιώματα και στην Προποντίδα και μέσα στην Τουρκία. Θα μπορούσε να γίνει μια κοινοπραξία Ελλάδας-Τουρκίας. Όνειρο θερινής νυκτός;».

Ο ίδιος ανοίγει και μέτωπο με τη Χρυσή Αυγή λέγοντας με νόημα: «Εγώ είμαι σίγουρος ότι χρηματοδοτείται από κέντρα ξένων συμφερόντων». “Δεν έχουν μια ιδεολογική βάση, συνέχισε, «δεν υπάρχει έλληνας φασίστας, δεν υπήρξε ποτέ. Ο Έλληνας δεν είναι φασίστας. Ξέρω από την ιστορία του ελληνισμού κι από την ιστορία της περιοχής. Κάποτε ήταν ελληνική δημοκρατία, βασίλειο της Ελλάδος, οθωμανική αυτοκρατορία… Δεν υπήρχαν φασιστικές τάσεις στον κόσμο, που ζει στην περιοχή μας, που λέγεται Βαλκάνια. Αυτά είναι ξενόφερτα νομίζω, ξενόφερτη είναι και η Χρυσή Αυγή. Τη Χρυσή Αυγή δεν την έχουν αναδείξει λαϊκοί αγώνες, δεν έχει αναδειχτεί από λαϊκές κινητοποιήσεις”.

πηγή

Comments Off on Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει συνεκμετάλλευση με Τουρκία των πετρελαίων του Αιγαίου!

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.