4 Τούρκοι αξιωματικοί της ΤΗΚ συνελήφθησαν στο Χαλέπι σε αποστολή στοχοποίησης αεροδρομίου

Tourkoi_pilotoi2

Τέσσερις Τουρκοι στελέχη-αξιωματικοί της τουρκικης Αεροπορίας, συνελήφθησαν ενώ προέβαιναν σε στοχοποίηση στο αεροδρόμιο του Χαλεπίου, σύμφωνα με δηλώσεις Ρώσου αξιωματούχου στο RIA NOVOSTI.

Όπως αναφέρεται

οι τέσσερις συνελήφθησαν πριν λίγες ώρες, τη νύχτα της 31 ης Δεκεμβρίου από μονάδα προστασίας του αεροδρομίου ενώ είχαν πλησιάσει την περίμετρο, προφανώς εκτελώντας αποστολές στοχοποίησης.

Την είδηση μεταδίδει και η συριακή εφημερίδα Αλ Βατάν όπως επίσης και το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, καθώς και το Voice of Russia.

Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι στο υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας με δηλώσεις στους στη Χουριέτ δεν επιβεβαιώνουν την πληροφορία, ότι στις 31 Δεκεμβρίου συνελήφθησαν από τις συριακές αρχές τέσσερις τούρκοι αξιωματικοί ενώ προσπαθούσαν να διεισδύσουν σε στρατιωτικό αεροδρόμιο της Συρίας και συγκεκριμένα στο Χαλέπι αναφέρει Hurriet daily news.

Οι Σύριοι υποστηρίζουν ότι οι Τούρκοι είχανε ταχθεί σε ειδική ομάδα των ισλαμιστών ανταρτών, η οποία είχε αναλάβει να καταστρέψει το αεροδρόμιο του Χαλεπίου ή τουλάχιστον να το απενεργοποιήσει ώστε να μην είναι δυνατή η χρήση του από την συριακή Αεροπορία.

Η συριακή Αεροπορία είναι ο κρίσιμος παράγων που μέχρι στιγμής κάνει την διαφορά της μάχης υπέρ του καθεστώτος, και μέχρι τώρα έχει είτε αποτρέψει ήττες κυβερνητικών είτε έχει βοηθήσει τα μέγιστα στις επιτυχίες του συριακου στρατού, και για αυτό το λόγο οι βάσεις τους αποτελούν κύριο στόχο των ισλαμιστών ανταρτών και των μισθοφόρων.

ΠΗΓΗ

2 Comments

Filed under Διεθνή

2 responses to “4 Τούρκοι αξιωματικοί της ΤΗΚ συνελήφθησαν στο Χαλέπι σε αποστολή στοχοποίησης αεροδρομίου

    • Είθε το 2013 να ελευθερώσουμε, επιτέλους, την Πατρίδα μας! ΚΑΛΗ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Να είναι η Χρονιά των Εθνικιστών! Σου εύχομαι προσωπικά υγεία και ευτυχία.