Αλβανός έμπορος ναρκωτικών έδινε διαταγές σε επίορκους Έλληνες (;) αστυνομικούς

albanians1

 

Στιγμές απόλυτου διασυρμού περνά η ελληνική αστυνομία, στο εσωτερικό της οποίας η διαφθορά έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Πιο συγκεκριμένα, εξαρθρώθηκε χθες κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών στο οποίο μετείχαν αλβανοί κακοποιοί και Έλληνες (;) επίορκοι αστυνομικοί. Άκρως αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι, που έρχονται στο φως μετά από τη 12μηνη παρακολούθηση του κυκλώματος από τις αρχές. Σε μία από τις πολλές συνομιλίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα, ένας αλβανός υπαγορεύει στον επίορκο αστυνομικό -που έχει συλλάβει έναν άλλο κατσαπλιά συμπατριώτη του έμπορο- ποια κατηγορία πρέπει να του απαγγελθεί. Για την ακρίβεια, του λέει να γράψει “για κατοχή” και όχι “για εμπορεία”, για να αντιμετωπίσει μικρότερη ποινή ο κατηγορούμενος.

Έμπορος ναρκωτικών: Μόνο κατοχή κάνε σε αυτούς στα χαρτιά, έτσι;
Γενικά σε όλους αυτούς κατοχή. Απλά μόνο κατοχή, δεν κάναμε αγοραπωλησία.
“Αστυνομικός”:Πες μου εσύ τι θες να γράψουμε.
Έμπορος ναρκωτικών: Κατοχή,κατοχή και αυτόν λίγο ξύλο για να δώσουν καμιά δουλειά… Γιατί αυτός έχει πολλές δουλειές. Αυτός που τα έχει πάρει πάνω τους, έχει πολλές δουλειές. Πες “δώσε καμιά δουλειά να φύγεις”, πες “να φύγεις από τον ανακριτή”.
“Αστυνομικός”: Εντάξει. Καλά καλά λέω.

Σε άλλες συνομιλίες καταγράφεται η συμμετοχή που είχαν οι αστυνομικοί στη δράση του κυκλώματος και την κάλυψη που παρείχαν στους εμπόρους ναρκωτικών. Αστυνομικός που συνελήφθη για την υπόθεση και αποκαλείται με το ψευδώνυμο «Μαύρος», συζητάει με έτερο «ηγετικό» στέλεχος του κυκλώματος, 34 ετών, και εμφανίζεται πρόθυμος να παράσχει κάλυψη μαζί με το «συνεργείο» του κατά τη μεταφορά ποσότητας ναρκωτικών αμέσως μετά την εισαγωγή της από το τελωνείο στο εσωτερικό της ελληνικής επικράτειας.

‘‘Αστυνομικός’’: «Άρχοντα να σε πάρω εγώ το απόγευμα από άλλο τηλέφωνο».
‘‘34χρονος’’: «Όχι …θέλω να μου δώσεις μία καραντί με τα παιδιά μέχρι από το Τελωνείο μέχρι κάτω με το τέτοιο και με τι λεφτά. Τώρα απαντάμε ή παίρνουν άλλο συνεργείο”.
‘‘Αστυνομικός’’: «Θα σε πάρω εγώ τηλέφωνο το απόγευμα, Τώρα δεν μπορώ». (αντιλαμβανόμενος ότι η συνομιλία του παρακολουθείται).

Σε άλλη συνομιλία, ένας εκ των αρχηγών φέρεται να υποδεικνύει σε αστυνομικό πως πρέπει να ενεργήσει σε επιχείρηση για τη σύλληψη ατόμου που εμπλέκεται σε υπόθεση ναρκωτικών:

‘‘Κατηγορούμενος’’: «Τώρα πάρε το εσύ, να μη δει η γυναίκα του και να μην γίνει και το πετάξει σε καμία τουαλέτα. Μπαμ-μπαμ κρυφά».
‘‘Αστυνομικός’’: «Ναι, ναι».

Ο ίδιος αστυνομικός φέρεται να αντικαθιστά ποσότητα 500 γραμμάρια ηρωίνης, που κατασχέθηκε σε επιχείρηση της υπηρεσίας του στην Αθήνα, με συσκευασία ομοιόμορφη εξωτερικά, ιδίου βάρους, με μικρότερη πιθανότατα ποσοστιαία σε περιεκτικότητα ναρκωτική ουσία, που κατασκεύασαν για αυτόν τον σκοπό οι δύο Αλβανοί και την οποία αποκαλούν «ζάντα».

‘‘Αστυνομικός’’: «Ε τώρα είμαι …βγαίνω έξω από την Αθήνα. Δεν …τώρα δηλαδή θα κάνω κανά τρίωρο, τετράωρο να φτάσω».
‘‘Αλβανός’’: «Ε …για την ζάντα λέω ρε για την ζάντα».
‘‘Αστυνομικός’’: «Αύριο»
‘‘Αλβανός’’: «Όχι ρε θα το κάνουμε σήμερα μπαμ-μπαμ. Είναι κι άλλος εδώ. Έτσι κι αλλιώς. Εμείς θα έρθουμε σε τρεις τέσσερις ώρες».
‘‘Αστυνομικός’’: «Που θα είστε εσείς; Που θα βρεθούμε πάνω στην Εγνατία, εκεί που ήμασταν το πρωί;»
‘‘Αλβανός’’: «Ναι, ναι εκεί. Εγώ τώρα είμαι σχεδόν στην Κατερίνη. Ε, φτάνω κι εγώ εκεί, ερχόμαστε με το Οκτάβια, γιατί τρέχει πολύ αυτό, πάει πολύ».
‘‘Αστυνομικός’’: «Ε είναι εντάξει η ζάντα; Μισή έτσι»;
‘‘Αλβανός’’: «Ναι ναι …μα είναι ίδιο. Και από μάτι και από φάτσα. Θα δεις από μόνος σου».
‘‘Αστυνομικός’’: «ΟΚ».
Λίγο αργότερα. Αλβανός: «Που ακριβώς είστε; Εγώ είμαι κάτω από τη γέφυρα, μπαίνω κανονικά». Αστυνομικός: Συνέχισε ευθεία …με είδες;».

Όπως έχει διαπιστωθεί, τα μέλη του κυκλώματος άλλαζαν συνεχώς αριθμούς τηλεφώνων και φρόντιζαν να προστατεύουν τις ”δουλειές” τους λαμβάνοντας μέτρα αντιπαρακολούθησης. Τα ονόματα που χρησιμοποιούσαν στις συνομιλίες τους ήταν συνθηματικά. Πάγια θέση της Χρυσής Αυγής είναι οι παραδειγματική τιμωρία όλων των εμπλεκομένων στην εν λόγω υπόθεση. ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ!

πηγή

Comments Off on Αλβανός έμπορος ναρκωτικών έδινε διαταγές σε επίορκους Έλληνες (;) αστυνομικούς

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.