Κρύβει τον μισθό της Μπιρμπίλη η ΝΔ (16,5 χιλιάρικα το μήνα για να κάνει διακοπές!)

Τίποτα δεν κουνάει τους “κηπουρούς” του Τζέφρυ

mpirmpili

Προκλητικά απέφυγε ο υπουργός Ανάπτυξης της συγκυβέρνησης των Μνημονίων, Κωστής Χατζηδάκης, να απαντήσει ευθέως στην σχετική ερώτηση του Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρου -η οποία κατατέθηκε στις 12 Νοεμβρίου του 2012-, αναφορικά με τις απολαβές της κυρίας Μπιρμπίλη. Υπενθυμίζεται ότι η κυρία Μπιρμπίλη, πρώην υπουργός της κυβέρνησης Παπανδρέου(προσωπική του επιλογή), κατέχει θέση Μονίμου Αντιπροσώπου της χώρας μας στον ΟΟΣΑ.

Στην ερώτησή του, ο Συναγωνιστής Παναγιώταρος σημείωνε πως: ”Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» (16/09/2012) μία τέτοια περίπτωση αποτελεί η κυρία Τίνα Μπιρμπίλη, πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής της Κυβέρνησης Παπανδρέου, η οποία στις 30/09/2011 διορίστηκε στη θέση της μονίμου αντιπροσώπου της Ελλάδας στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) με έδρα το Παρίσι. Με τις μηνιαίες αποδοχές της να ανέρχονται σε 8.500 ευρώ (7.500 ευρώ μισθός και 1.000 ευρώ επίδομα τέκνου), η κυρία Μπιρμπίλη εμφανίζεται να αδιαφορεί για τα καθήκοντά της και να διάγει βίο τρυφηλό αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο στο γραφείο της και εν γένει στα εργασιακά της καθήκοντα. Σε αντίθεση με την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας η οποία σηκώνει μέσω της φορολόγησης το βάρος των αποδοχών της, η κυρία Μπιρμπίλη φέρεται να αποτελεί ακόμη μία περίπτωση «αποκατάστασης» «ημέτερων» από εκείνες που συνέβαλαν στο σημερινό οικονομικό τέλμα της Πατρίδας μας”.

Στην απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης, με ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2013 (μόλις -σχεδόν- 2 μήνες μετά την ερώτηση.), αναφέρεται ότι: ‘‘Οι μηνιαίες μικτές αποδοχές του Μονίμου Αντιπροσώπου στη ΜΕΑ (Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία) ΟΟΣΑ και του αναπληρωτή του καθορίζονται κατ΄αντιστοιχία βαθμού και μισθού Πρέσβεως και Πληρεξουσίου Υπουργού Β΄”. Ο υπουργός ενημερώνει πως: ” Με το, από 3 Αυγούστου 2011, Προεδρικό Διάταγμα διορίστηκε στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης η κ. Κωνσταντίνα Μπιρμπίλη στη θέση του Μόνιμου Αντιπροσώπου με βαθμό αντίστοιχο Πρέσβεως”. Για να γίνει περισσότερο ”σαφής”, ο κύριος Χατζηδάκης επισημαίνει ότι ”από 1ης Αυγούστου του 2012, σύμφωνα με τον Ν. 4093/2012, οι αποδοχές και των υπηρετούντων στη ΜΕΑ- ΟΟΣΑ θα μειωθούν με τα αντίστοιχα ποσά ή θα επιστραφούν ή θα συμφωνηθούν με τις αποδοχές του 2013, κατά τα οριζόμενα”.

Καταδεικνύεται, με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, πως το πολιτικό-οικονομικό σύστημα, το οποίο κατακλέβει, εξαπατά και ξεπουλά το Λαό μας και τη δημόσια περιουσία, συνεχίζει προκλητικότατα να απλώνει δίχτυ προστασίας στους πιστούς του υπηρέτες! Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο του Μεταπολιτευτικού Καθεστώτος της Προδοσίας της Πατρίδος και του ξεπουλήματος του ιδρώτα του Λαού μας. Οι ένοχοι, δίχως αιδώ, επιμένουν να προκαλούν, καθιστώντας την τιμωρία τους αναπόφευκτη και επιβεβλημένη. Κι όπου τιμωρία, μια φράση έρχεται στη σκέψη κάθε Ελληνίδος και κάθε Έλληνα, μια σκέψη που πρέπει να γίνει και πολιτική πράξη:

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για να ξεβρωμίσει ο τόπος!

ΠΗΓΗ

Comments Off on Κρύβει τον μισθό της Μπιρμπίλη η ΝΔ (16,5 χιλιάρικα το μήνα για να κάνει διακοπές!)

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.