Αντιδράσεις για τις εφορίες που κλείνουν στα νησιά

EFORIA

Την αντίθεσή της στο κλείσιμο και τη συγχώνευση ενός μεγάλου αριθμού εφοριών, που προβλέπεται σε σχετική υπουργική απόφαση, με καταληκτική ημερομηνία εφαρμογής τις 14 Ιανουαρίου 2013 και αφορά και σε ΔΟΥ που λειτουργούν σε νησιά, εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών Υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών (ΠΟΕ-ΔΟΥ).

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι, εξαιτίας του κλεισίματος των εφοριών, έχει προκληθεί αναστάτωση σε μεγάλο αριθμό νησιών, όπου θα υποστούν μεγάλες συνέπειες οι κάτοικοι, λόγω του κλεισίματος των υπηρεσιών και του κόστους που θα επωμιστούν, ενώ εκατοντάδες υπάλληλοι και οι οικογένειές τους αναγκάζονται σε μετανάστευση και μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς.

Κατά την ΠΟΕ-ΔΟΥ, η αναγκαία αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών δεν μπορεί να προηγείται του απαραίτητου εκσυγχρονισμού του ΤΑΧΙS και της εκπόνησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου για τη λειτουργία των φορολογικών υπηρεσιών.
Η ΠΟΕ-ΔΟΥ ζητά από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών να επανεξετάσει το μέτρο και καλεί τα πολιτικά κόμματα να αναλάβουν πρωτοβουλίες για τη μη εφαρμογή της απόφαση αυτής. πηγή

Σχετικά με το θέμα, η βουλευτής της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Ελένη Ζαρούλια, είχε θέσει ερώτημα προς το υπουργείο οικονομικών, εσωτερικών και διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, συγκεκριμένα για την ΔΟΥ της Πάρου. Μας απάντησε το υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εσωτερικών, το άλλο υπουργείο δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να μας απαντήσει.

Comments Off on Αντιδράσεις για τις εφορίες που κλείνουν στα νησιά

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.