Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

590_84f002539c7659db2055e2a23570b9d9

Αντίθετοι δηλώνουν οι Έλληνες κτηνοτρόφοι με το μέτρο της ηλεκτρονικής σήμανσης των αιγοπροβάτων, ενώ αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να προσφύγουν στα δικαστήρια.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η τοποθέτηση συμβατικού ενωτίου στο αριστερό αυτί του ζώου με τον ατομικό του αριθμό και ηλεκτρονικού ενωτίου στο δεξί αυτί του ζώου, ή ηλεκτρονικού βώλου στον προστόμαχο. Το μέτρο είναι απαίτηση της ΕΕ και αφορά όλα τα αιγοπρόβατα που γεννήθηκαν μετά τον Οκτώβριο του 2010, καθώς και όσα μεταφέρονται για πώληση ή σφαγή σε άλλα κράτη-μέλη, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης δήλωσε στο ΑΜΠΕ ότι δεν έχουν αποφανθεί οι επιστήμονες αναφορικά με τις επιπτώσεις της ηλεκτρονικής σήμανσης στην υγεία των ζώων ή των ανθρώπων, που θα καταναλώσουν το κρέας και τα υπόλοιπα προϊόντα. Για το ίδιο ζήτημα, όπως επισήμανε, αντιδρούν οι κτηνοτρόφοι στην Αγγλία.

Επιπλέον, οι κτηνοτρόφοι αντιδρούν γιατί, όπως αναφέρουν, θα επωμιστούν εξ΄ ολοκλήρου και το κόστος της ηλεκτρονικής σήμανσης (4 ευρώ ανά ζώο).

Σύμφωνα, πάντως, με παλαιότερες ανακοινώσεις του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η λειτουργία των ηλεκτρονικών μέσων σήμανσης βασίζεται σε σύγχρονη τεχνολογία, που βρίσκει εδώ και χρόνια σε πολλές εφαρμογές στην καθημερινότητα του ανθρώπου και είναι απολύτως ασφαλής, αφού δεν δημιουργεί προβλήματα στην υγεία των ζώων και στην υγιεινή των ζωοκομικών προϊόντων.

πηγή

Σχετικά με το ως άνω θέμα η βουλευτής Β’ Αθηνών κα. Ελένη Ζαρούλια και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή είχε υποβάλλει σχετικό ερώτημα στις 31.7.2012 (μάλιστα ήταν από τα πρώτα ερωτήματα της θητείας της!), αλλά επειδή δεν ικανοποιηθήκαμε ως συνήθως από τις σχετικές απαντήσεις (παρ’ όλο που παραδέχθηκαν την πρόκληση καρκίνου από το ηλεκτρονικό τσιπάρισμα!), η βουλευτής επανέλαβε το ερώτημα στις 3.9.12, στο οποίο φυσικά δεν πήραμε την κατάλληλη απάντηση και ακόμη περιμένουμε να μας στείλουν συμπληρωματική απάντηση…

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ.

Comments Off on Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ, Φιλοζωϊκά νέα

Comments are closed.