Ξεφτιλίζουν τους θεσμούς για να γλιτώσουν τα συνεταιράκια του μνημονίου

beni-papan__article

 

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ: Αλλάζουν κάλπες για να σώσουν Παπανδρέου και Βενιζέλο!

Μία πρόταση που αναμένεται να προκαλέσει σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση, αλλά στοχεύει στο να αποφύγει τις διαρροές από την κυβέρνηση στην ψηφοφορία για τις παραπομπές σε ότι αφορά την λίστα Λαγκάρντ κυκλοφορεί στα δημοσιογραφικά γραφεία την τελευταία ώρα: Τρεις κάλπες ανάλογα με την πρόταση και όχι τέσσερις ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων θέλει να στήσει η κυβέρνηση προκειμένου να μειώσει τον αντίκτυπο από μία βέβαιη κοινουβουλευτική ήττα!

Το ερώτημα είναι αν συνταγματικά στέκει να μην στηθούν τέσσερις κάλπες, μία για κάθε πρόσωπο, αλλά να στηθούν τρεις κάλπες, δηλαδή μία κάλπη για κάθε πρόταση. Δηλαδή μία για την πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας, μία για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και μία για την κοινή πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήων με τη Χρυσή Αυγή. Το πόσες κάλπες θα στηθούν τελικά θα το γνωρίζουμε μέσα στα επόμενα 24ωρα. Και αυτό για να αποφευχθούν οι “στραβές”, όπως η παραπομπή Παπανδρέου που είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα συμβεί στην ψηφοφορία της Πέμπτης, αφού ακόμα και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θέλουν να τον παραπέμψουν!

Και βέβαια για να αποφευχθεί η παραπομπή Βενιζέλου. Με τις κάλπες ανά πρόταση διασπώνται οι ψήφοι, ενώ με τις κάλπες ανά πρόσωπο, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα παραπαμφθεί ο Παπανδρέου και πιθανόν και ο Βενιζέλος. Δηλαδή ετοιμάζουν ένα καθαρό συνταγματικό πραξικόπημα…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΥΓ: Όσα τεχνάσματα και να σκαρφιστούν, η λαϊκή ετυμηγορία απέναντι σε αυτούς που εκχώρησαν εθνική κυριαρχία και καταδίκασαν τους Έλληνες στην ανέχεια θα είναι αμείλικτη!

ΠΗΓΗ

Comments Off on Ξεφτιλίζουν τους θεσμούς για να γλιτώσουν τα συνεταιράκια του μνημονίου

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.