Δραστηριότητες Τοπικών: Κοζάνης, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Εύβοιας – Βοιωτίας

p5__article

Την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, κλιμάκιο συναγωνιστών της Τ.Ο. Κοζάνης με επικεφαλής τον Γραμματέα της Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας κο. Τούφα Στέλιο και τον Γραμματέα της Τ.Ο. Κοζάνης κο. Λορίδα Φαίδων, παρευρέθηκαν στην “ανοιχτή” λαϊκή συνέλευση των κατοίκων του Μαυροδενδρίου, σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει και την πιθανή εγκατάσταση κέντρου φιλοξενίας λαθρομεταναστών στο 523 ΚΕΝ στρατόπεδο Μαυροδενδρίου.

Στην συνέλευση διαπιστώσαμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Μαυροδενδρίου είναι εναντίον της εγκατάστασης λαθρομεταναστών στο στρατόπεδο, το οποίο βρίσκεται δίπλα ακριβώς από κατοικημένη περιοχή.

Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ομιλητών οι οποίοι πρόσκεινται στο Συ.Ριζ.Α. και το ΚΚΕ να πείσουν τους κατοίκους να δεχτούν την περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου τους (το Μαυροδένδρι μην ξεχνάμε ότι βρίσκεται στην καρδιά του λιγνιτικού πεδίου της Κοζάνης, δίπλα από τα εργοστάσια παραγωγής ρεύματος, με την ανάλογη ατμοσφαιρική ρύπανση), αναφερόμενοι στα ανθρώπινα δικαιώματα των λαθρομεταναστών (για τα ανθρώπινα δικαιώματα των κατοίκων του Μαυροδενδρίου δεν τους ακούσαμε να λένε κάτι), για σωστές προδιαγραφές ασφάλειας, ύδρευσης, σίτισης, διαμονής κλπ. των λαθρομεταναστών (στην Κόρινθο, στην Αμυγδαλέζα έχουν ιδέα οι παραπάνω κύριοι τί γίνετε;), μιλήσανε για ανεκτικότητα απέναντι στους εισβολείς λαθρομετανάστες, να μην τους φοβόμαστε, να τους υποδεχτούμε με ανοικτές αγκάλες και άλλα τέτοια… (άραγε ρώτησαν πρώτα τους ηλικιωμένους και τις γυναίκες της Κοινότητας αν αισθάνονται ασφαλείς με 500-600 τριτοκοσμικούς ισλαμιστές εγκληματίες λαθρο-εισβολείς δίπλα από τα σπίτια τους;).

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η Δημοτική αρχή της Κοινότητας Μαυροδενδρίου δεν επέτρεψε στον Γραμματέα της Π.Ο. Δυτικής Μακεδονίας της Χρυσής Αυγής, κο. Τούφα Στέλιο να πάρει το λόγο και να τοποθετηθεί επί του θέματος (στην κατά τα άλλα “ανοικτή” συνέλευση), αναπτύσσοντας τις επίσημες θέσεις του κινήματος μας προς ενημέρωση των κατοίκων, με το πρόσχημα ότι το λόγο θα έχουν μόνο κάτοικοι του Μαυροδενδρίου.

Αναρωτιόμαστε αν στην “ανοικτή” συνέλευση παρευρίσκονταν κάποιος βουλευτής της Κοζάνης, θα του έδιναν το λόγο ή θα του απαντούσαν ότι σήμερα μιλάνε μόνο οι κάτοικοι; σίγουρα απάντηση από τον κο. Αλμασιάδη δεν πρόκειται να πάρουμε, παρά τον αφήνουμε στην κρίση του κόσμου για τον “δημοκρατικό” αποκλεισμό μας από τη συζήτηση.

O

Ο υποστηρικτής του κινήματος μας, Δουλγερίδης Ιωάννης κάτοικος Μαυροδενδρίου, πήρε το λόγο και μέσα στα λίγα λεπτά που είχε στη διάθεση του μίλησε για τις υποτιθέμενες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν λόγω του στρατοπέδου, για τα θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας, καθώς και για την ελλειπή χρηματοδότηση των κέντρων φύλαξης λαθρομεταναστών. Κλείνοντας προέτρεψε όποιον θέλει τους λαθρομετανάστες στο Μαυροδένδρι, να τους φιλοξενήσει στο σπίτι του, αλλά όχι στο 523 Στρατόπεδο.

Με το πέρας της συνέλευσης, το κλιμάκιο των συναγωνιστών έψαλε τον Εθνικό Ύμνο και αποχωρήσαμε όλοι μαζί συντεταγμένα έξω από το χώρο της εκδήλωσης όπου μοιράσαμε εφημερίδες της Χρυσής Αυγής και άλλο ενημερωτικό υλικό.

Οι κάτοικοι του Μαυροδενδρίου μας έδωσαν συγχαρητήρια για την παρουσία μας αντιλαμβανόμενοι ότι η Δημοτική αρχή της Κοζάνης (Μαλούτας) το μόνο που κάνει είναι να ανταλλάσσει έγγραφα με τις διάφορες υπηρεσίες και Υπουργεία, αλλά θα “νίψει τας χείρας του” όταν η διαδικασία θα είναι μη ανατρέψιμη και δακρύβρεχτα θα ψελλίζει ότι “κάναμε ότι μπορούσαμε”, “το υπουργείο δεν μας άφησε περιθώριο αντίδρασης”, “η απόφαση ήταν ειλημμένη” και άλλα τέτοια πολιτικάντικα, λες και απευθύνονται σε ιθαγενείς και άσχετους…

Η Χρυσή Αυγή δεσμεύεται στους κατοίκους του Μαυροδενδρίου πως θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις για να…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ

Comments Off on Δραστηριότητες Τοπικών: Κοζάνης, Περιφέρειας Πελοποννήσου, Εύβοιας – Βοιωτίας

Filed under ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Comments are closed.