Κάποιος να τους μαζέψει! Έκοψαν την Ελιά του Πλάτωνα

elia_5__articleΜέλη της κοινωνικά «ευπαθούς» ομάδας των Ρομά, λένε οι περίοικοι πως ήταν οι βάνδαλοι που έκοψαν ένα από τα ελαιόδεντρα που ήταν προερχόμενα από την Ελιά, κάτω από την οποία δίδασκε τον 5ο αιώνα π.Χ. τους μαθητές τους ο, εκ των μεγαλυτέρων όλων των εποχών, Έλλην φιλόσοφος Πλάτων. Κάποιοι άλλοι περίοικοι μιλάνε για αστέγους που κόψανε το ιστορικό δέντρο, προκειμένου να ζεσταθούν.

Υπενθυμίζουμε σε αυτό το σημείο ότι εν έτει 1975 στην Ελιά του Πλάτωνα είχε προσκρούσει λεωφορείο, προκαλώντας εκτεταμένες καταστροφές στο δέντρο. Το ξύλο του  μεταφέρθηκε και διατηρείται στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ στο σημείο έμειναν κάποιες ρίζες και φούντωσαν. Αυτά τα δέντρα, τα απομεινάρια ουσιαστικά του ελαιόδεντρου του Πλάτωνα, έγιναν στόχος.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που γίνεται εμφανές είναι ότι αποτελεί ύψιστη ύβρι το να καταστρέφεται έτσι απλά ένα Μνημείο του Ελληνικού πολιτισμού είτε από την ανεξέλεγκτη επέλαση των βαρβάρων, είτε από την ανάγκη των ξεπαγιασμένων. Σε κάθε μία από τις δύο περιπτώσεις το Ελληνικό Κράτος θα έπρεπε να έχει μεριμνήσει, ώστε και οι εγκληματίες να μην διέθεταν τέτοια επίπεδα θράσους και οι παγωμένοι συνέλληνες μας να απολάμβαναν βασικών κοινωνικών παροχών από το κράτος και ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο της πόλεως των Αθηνών να μην ήταν τόσο απροστάτευτο, ώστε να μην είναι καν γνωστό το ποιος το κατέστρεψε. 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Κάποιος να τους μαζέψει! Έκοψαν την Ελιά του Πλάτωνα

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.