Συνεχίζονται οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της Αλ Κάιντα

550_334_154697Οκτώ άνθρωποι, μεταξύ τους τέσσερα μέλη της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην επαρχία Μαρίμπ της Υεμένης αργά χθες βράδυ, ανακοίνωσαν πηγές τοπικής φυλής.

Ο θάνατός τους αυξάνει σε 22 τον αριθμό των νεκρών από επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών που μόνο οι ΗΠΑ διαθέτουν στην περιοχή, οι οποίες έχουν στόχο την Αλ Κάιντα από τις 24 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με έναν φυλετικό προύχοντα που ζήτησε να μην κατονομαστεί, αμερικανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τζιπ στην περιοχή Ουάντι Αμπίντα, σχεδόν 170 χλμ. από τη Σαναά σκοτώνοντας τους τέσσερις επιβαίνοντες. “Μόνο η ταυτότητα ενός εκ των νεκρών αναγνωρίστηκε. Πρόκειται για τον Ισμαήλ μπεν Τζαμίλ, ένα γνωστό μέλος της Αλ Κάιντα στην περιοχή”, πρόσθεσε. “Τα άλλα πτώματα βρέθηκαν απανθρακωμένα”.

Σε μια δεύτερη επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους, στόχος της οποίας ήταν επίσης ένα τζιπ, σκοτώθηκαν τέσσερις άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο ένας αναγνωρίστηκε και αυτός ήταν μέλος της φυλής της περιοχής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών κατά ενόπλων της Αλ Κάιντα στην αραβική χερσόνησο (AQPA) σχεδόν τριπλασιάστηκαν από το 2011 έως το 2012, με 53 επιδρομές πέρυσι έναντι 18 την προηγούμενη χρονιά, σύμφωνα με το ινστιτούτο έρευνας New America Foundation που εδρεύει στην Ουάσινγκτον.

Ο διοικητής εθνικής ασφαλείας της Υεμένης, ο Αλι Χάσαν αλ Αχμάντι, δήλωσε στις 8 Ιανουαρίου ότι οι επιδρομές αμερικανικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον στόχων της Αλ Κάιντα στη χώρα συνεχίζονται στο πλαίσιο της συνεργασίας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας μεταξύ Σαναά και Ουάσινγκτον.

Το εξτρεμιστικό δίκτυο επωφελήθηκε από την αποδυνάμωση της κεντρικής κυβέρνησης το 2011 και υποστήριζε τη λαϊκή εξέγερση κατά του πρώην προέδρου Αλί Αμπντάλα Σάλεχ, για να ενισχύσει την επιρροή του στην ανατολική και νότια Υεμένη όπου ανασυγκρότησε τις δυνάμεις του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ

Comments Off on Συνεχίζονται οι επιθέσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών εναντίον της Αλ Κάιντα

Filed under Διεθνή

Comments are closed.