Κεραυνοί Αμβροσίου για το συνέδριο σύμπραξης Εκκλησίας και Αριστεράς

amvrosios_kalavriton_mitropolitis_ww2ΘΕΡΜΑ ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΑ! ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ “ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ” του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβροσίου

Συνέρχεται αύριο στη Θεσσαλονίκη το πολυδιαφημισμένο Συνέδριο, στο οποίο θα παρακαθίσουν στο ίδιο τραπέζι παράγοντες της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Αριστερού ιδεολογικού χώρου, θα προσπαθήσουν δε να εύρουν κοινά σημεία ιδεολογικής προσεγγίσεως! Από τήν πρώτη στιγμή, κατά τήν οποία ανακοινώθηκε το Συνέδριο αυτό, νοιώσαμε ένα μεγάλο πόνο στην ψυχή μας. Ένα πόνο ψυχής μόνο καί μόνο, διότι η Εκκλησία, άθελά της ίσως, σε μια κρίσιμη ώρα για την πορεία του Έθνους, έρχεται να προσφέρει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στο χώρο της Αριστερής Κουλτούρας καί να πριμοδοτήσει τήν πορεία του Αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ πρός τήν Εξουσία! Τό μόνο, που δεν δυνάμεθα να γνωρίζουμε είναι ένα σημείο: Η Διοίκηση της Εκκλησίας μόνη της άραγε αποφάσισε να συμμετάσχει σε ένα τέτοιο Συνέδριο, ή μήπως έλαβε εντολές από εξωεκκλησιαστικούς -πολιτικούς- παράγοντες της ημεδαπής ή της αλλοδαπής; Ένας υπαινιγμός υπάρχει σαν κατακλείδα του άρθρου που αναδημοσιεύουμε παρακάτω από το ιστολόγιο “thriskeftika” Ο Κύριος γνωρίζει!

PROSKLISI-SYNEDRIOU-ARISTERA

Ως Εκκλησία ΔΕΝ ΕΞΑΝΤΛΗΣΑΜΕ  το χρέος μας έναντι του Ελληνικού Λαού, ώστε τώρα πια να μπορούμε να εξέλθουμε των ορίων του χώρου μας! Ορίων,  που η ίδια η μακραίωνη εκκλησιαστική και πολιτική, εγχώρια και διεθνής ιστορία έχει καταγράψει, μη επιτρέποντας την… παραγραφή των ονομάτων των  θυμάτων της αριστερής.. “ανθρωπιστικής” πολιτικής της,  από τα μνήματα  στα νεκροταφεία, αλλά και απο τη μνήμη ολόκληρης της ανθρωπότητας για τον “ανθρωπισμό” και το “δημοκρατικό πνεύμα” που σήμερα καπηλεύεται.  Η ενίσχυση  μιάς πολτικής βίαιου ιδεολογικού  ολιγαρχικού απολυταρχισμού, που όμως ή ίδια η Αριστερά, βαφτίζει “προοδευτισμό”, αμνηστεύοντας τον εαυτό της από την ευθύνη που της αναλογεί έναντι της Ιστορίας ως και σήμερα  στην άλωση της χώρας από ξένα συμφέροντα,  την οποίαν όμως αναγνωρίζει ως “φασισμό” μόνο γι άλλους, δεν δύναται να σβήσει  την απο πλευράς της πριμοδότηση των απαιτήσεων των Σκοπίων με παρελάσεις στη γείτονα εναντίον των Εθνικών μας συμφερόντων. Δεν δύναται να ξεχαστεί η από πλευράς της ενίσχυση καθε αντεθνικής πολιτικής, των κατασκευασμένων πάσης φύσης “μειονοτήτων” που -εγείροντας σκοπίμως και  διαρκώς ζητήματα-  βομβαρδίζουν την κοινωνική συνοχή του Ελληνικού κράτους, κατά τις επιταγές του διεθνούς γεωπολιτικού “παιχνιδιού” στο όνομα των “ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, λες και άνθρωποι είναι όλοι οι άλλοι και όχι οι Έλληνες! Δεν δύναται να εξαλείψει από τη μνήμη την πριμοδότηση και ιδεολογική κάλυψη  χρόνια τώρα, που παρείχε στην  προώθηση,  νομιμοποίηση και “ιθαγενοποίηση” της λαθρομετανάστευσης, ή τον “συνωστισμό στη Σμύρνη”  ή τον Διορισμό περί των 240!! Ιεροδιδασκάλων του Ισλάμ στα Δημόσια Σχολεία  να διδάσκουν το “Κοράνι” , χορεύοντας μαζί με μπλε, κόκκινα και πράσινα προσωπεία,  το ίδιο διεθνοπολιτικό ζεϊμπέκικο με τον πρώην Πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου τον οποίον άναυδη η Ελλάδα είχε ακούσει να ανακοινώνει  από βήματος κοινοβουλίου πως δεν υφίσταται εθνική κυριαρχία, με την Ιερά Σύνοδο της  Εκκλησίας της Ελλάδος και τον Μακαριώτατο  ένοχα  να συναινεί σωπαίνοντας…!

Η Ιστορία, η Αλήθεια και η Γνώση  που τόσο καταπολεμά η Αριστερή πολιτική , για την ετσιθελική επικράτηση της λήθης που την εξυπηρετεί,  αφού με τη σειρά της καλείται τώρα να  εξυπηρετήσει τα ίδια συμφέροντα  με τα άλλα κόμματα εξουσίας αλλά κυρίως η Μνημοσύνη, δεν επιτρέπει  τέτοιου είδους  παραγραφές,  εξαιτίας ψηφοθηρικών σκοπιμοτήτων, όπως είθισται να πράττεται,  από τους  ελέω κομματικών συμφερόντων και παρατάξεων,  κατ΄ επαγγελμα πολιτευτών της Βουλής, η οποία αδιαφορεί για  την ανυποληψία, στην οποια έχει περιέλθει,  επιδεικνύοντας  πρώτη και κατά συρροή, ασέβεια  στο Σύνταγμα, και τους Δημοκρατικούς  θεσμούς. Εξάλλου την ώρα που λεκτικά -μόνον- καταδικάζονταν τα μνημόνια απο την Αριστερά, εδίδετο ΚΑΙ με την  αριστερή  ψήφο εντός Κοινοβουλίου  επί της ουσίας  “άφεση αμαρτιών μη παραπομπής”  σε όσους κάθε πολιτικής κατεύθυνσης είτε πρωτοστάτησαν, είτε αδιαφόρησαν  είτε εγκληματικά υπέγραψαν ή συνυπέγραψαν και συμμάχησαν γιατί  “δεν διάβασαν”, αλλά όμως ελαφρά τη καρδία ψήφισαν  (“ναι σε όλα”) υπό τη σπάθη όχι της λαϊκής κατακραυγής αλλά της κομματικής διαγραφής (!!) την πρωτοφανή  εθνική προδοσία και το ξεπούλημα της Ελλάδος στους διεθνείς γεωοικονομικούς δυνάστες. Και αυτά αφού  είχαν φροντίσει ο καθένας με τη στάση του νωρίτερα,  για την μεγιστοποίηση της διαφθοράς, και την κατα συνέπεια υπέρμετρη χρέωση της Ελλάδος,  προς επίτευξιν  κατασκευής  οικονομικού “άλλοθι” για το ξε-πουλημα.  Τώρα  αριστερά μαζί και  Εκκλησία (;;;) αμνηστεύουν  εκ των υστέρων ιθύνοντες νόες και ηθικούς αυτουργούς, προβάλλοντες εαυτούς ως “αδιάφθορους” αλλά επί της ουσίας εμπράκτως συναινούντες;

Την ώρα που τσακιζόταν η ελληνική κοινωνία, αφήσαμε την Εκκλησία να την κατεβάσουν από το πνευματικό της βάθρο και να την  χρησιμοποιήσουν σε  “Κέντρα παροχής συσσιτίων “. Αφήσαμε  έξω και πέρα από τά ενδιαφέροντά μας, στο πλαίσιο της ποιμαντικής και ιεραποστολικής αποστολἠς μας, προβλήματα πρωτίστως ΗΘΙΚΗΣ και  πνευματικής καθοδηγήσεως του Λαού μας  σε καιρούς χαλεπούς, αδιαφορήσαμε για την χρηστοήθη διαπαιδαγώγηση της νεολαίας μας με ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΙΔΕΩΔΟΥΣ και του χαμένου μας  Πολιτισμού,  αφήσαμε την οικογένεια ως θεσμό αβοήθητη προς τη τελική εξαχρείωσή της να χτυπιέται αλύπητα από τα ανάλγητα διεθνοοικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα ανακοινώνοντας μέτρα ως και φορολόγησης του κατά κεφαλήν τέκνου ως τεκμηρίου διαβίωσης των γονέων!!!!, κι όλα αυτά σε μια ήδη υπό εξαφάνιση λόγω της επίσης από ετών σκόπιμης λαθρομετανάστευσης, Ελλάδα με ήδη καταγεγγραμένη υπογεννητικότητα), και ξαφνικά στρέψαμε την προσοχή μας στο χώρο της Αριστεράς, αγνοούντες ή και παραθεωρούντες το γεγονός, ότι “ο λύκος τρίχα αλλάζει, γνώμη δεν αλλάζει”! Η Αριστερά, με το  πρόσωπο του Κομμουνισμού, έδειξε όλη τη μανία της κατά της Εκκλησίας τόσο και κυρίως στο χώρο του άλλοτε “Σιδηρού Παραπετάσματος”, όπου κυριάρχησε, όσο και στο δικό μας εθνικό χώρο! Το βεβαιώνουν οι πολυπληθείς Μάρτυρες Κληρικοί μας, βλέπε και τον Παπα-Ζαφείρη, τον κατά σάρκα πατέρα του Σεβ. Μητροπολίτου Περιστερίου κ. Χρυσοστόμου, οι οποίοι  καρατομήθησαν και ανασκολοπήθησαν από τους Κομμουνιστές, όσο και οι εικόνες των Αγίων μας σε τοιχογραφίες χωρίς μάτια, διότι τά μάτια τους τα έβγαλαν οι Κομμουνιστές με τις ξιφολόγχες των όπλων τους! Οι πολυπληθείς λοιπόν αυτοί Μάρτυρες Κληρικοί μας και οι χωρίς μάτια Άγιοί μας  ΜΑΡΤΥΡΟΎΝ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΎΟΥΝ ΕΙΣ ΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ τα εγκλήματα των Αριστερών κατά της Ορθοδόξου Εκκλησίας!

vevilomeni_eikona

Ουδέποτε μέχρι σήμερα  οι παράγοντες και εκπρόσωποι του αριστερού χώρου εζήτησαν συγγνώμην από τήν Εκκλησία και ουδέποτε εξέφρασαν τήν μεταμέλειά τους για όλα αυτά τα εγκλήματα. Άρα, κατά την ταπεινή μας γνώμη, Συνέδριο με τους παράγοντες της αριστερής κουλτούρας, που δεν θά έχει σαν πρώτο θέμα του το ιδεολογικό ξεκαθάρισμα των Αριστερών έναντι της Ορθοδόξου Πίστεως και της Εκκλησίας μας, τουλάχιστον από εδώ και εμπρός,  ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑΝ!

Ο διάλογος μεταξύ δύο τόσο αντίθετων ΙΣΤΟΡΙΚΟΙΔΕΟΛΟΓΙΚΩΝ μεγεθών, που θα οδηγούσε στην Συναντίληψη και την αμοιβαία κατανόηση, γίνεται μόνο, όταν είναι θεμελιωμένος στον  σεβασμό και  την εμπιστοσύνη και όχι  “στις  εντυπώσεις”. Σ΄ αυτόν τον διάλογο ουδείς θα μπορούσε να αντιταχθεί. Προϋποθέτει όμως πρωτίστως γνώση της ιστορίας και των δύο,  βάθος ουσίας και  ένα κοινό κοσμοθεωρητικό υπόβαθρο, αντίθετο από την αγαπημένη στην Αριστερά ιδεολογία του Υλισμού που δεν αποδέχεται και δεν σέβεται τον ιδιον τον τρισυπόστατο Θεό αλλά  και τον ανθρωπο ως  φέροντα  “πνοήν Θεού”, πλασμένον “κατ΄ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν”! Ο Διάλογος για να έχει αποτέλεσμα και ουσία δεν μπορεί να διεξαχθεί  χωρίς να προηγηθή η αναθεώρηση των άχρι τούδε εγκλημάτων και των ασεβών πρακτικών έναντι της Εκκλησίας του Χριστού. Ο σεβασμός δεν τεκμαίρεται με συνέδρια σκοπιμοτήτων, που γίνονται μόνο και μόνο για να μεταδοθούν από τους τηλεοπτικούς σταθμούς, για να δρέψουν οι παντός είδους συντελεστές του δάφνες “προοδευτισμού” στο βωμό της τηλοψίας και της κατευθυνόμενης ενημέρωσης με στόχο την υφαρπαγή ψήφων, από  πιστούς ή μη που  έχουν αδύναμη μνήμη ή και βούληση αλλά αντιστρόφως, δυνατά συμφέροντα. ‘Οσοι λοιπόν το απετόλμησαν και το αποφάσισαν, κατά την ταπεινή μας γνώμη, προδίδουν τήν Εκκλησία, όποιοι και αν είναι! Αν μάλιστα είναι καί Κληρικοί παντός βαθμού, τότε αυτοί προδίδουν και την αποστολή τους! Ατυχώς, εκμεταλλευόμενοι την αγαθότητα της ψυχής του, παρέσυραν και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπό μας κ. Ιερώνυμο και με τον τρόπο αυτό Τον εξέθεσαν!  Ήταν ήδη εκτεθειμένος, καθώς μερικά χρόνια πριν, ανερχόμενος στο Θρόνο, ακούσθηκε να λέει ότι  “οι  αριστεροί είναι οι καλύτεροι Χριστιανοί”, όπως τουλάχιστον δημοσιεύματα της εποχής ισχυρίζοντο περί Αυτού, χωρίς ποτέ και να διαψευσθούν!

Με αυτά τα δεδομένα εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας προς όσους θα λάβουν μέρος είτε ως διοργανωτές, είτε ως ομιλητές, είτε ως Συντινιστές, είτε ως ακροατές, προεχόντως δε πρός τους Ελλογιμωτάτους κ.κ. Καθηγητές της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι, ως Οργανωτές, έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στην όλη αυτή θλιβερή υπόθεση!  Ας επιτρέψουν σε εμάς, ένα αθεολόγητο Θεολόγο της παλαιάς φρουράς, να τούς υπενθυμίσουμε το χρέος τους: Κύριοι Καθηγητές, ταχθήκατε για να φυλάσσετε τις Θερμοπύλες της Ορθοδοξίας και όχι για να μοιράζετε συγχωροχάρτια στους πολεμίους Της, στους δολοφόνους των Κληρικών τής ανά τον κόσμον Ορθοδοξίας και στους εξορίξαντες τα μάτια των Αγίων μας από τις τοιχογραφίες των! Δεχθήτε, λοιπόν, την έκφραση της λύπης μας!

vevilomeni_eikona-b

Και τώρα απευθυνόμεθα πρός τούς Σεβ. Αρχιερείς-Μέλη του Συνεδρίου:

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί, Αισθάνομαι πόνο στην ψυχή μου, καθώς βιώνω το δράμα της φιλτάτης μας Πατρίδος στους χαλεπούς τούτους καιρούς! Έμελλε και τούτο να δούμε στις ημέρες μας! Την απονομή συγχωροχαρτίων στους πολεμίους της αμωμήτου Πίστεώς μας! Αλλά διερωτώμαι: Ποίος σας έδωκε αυτό το δικαίωμα; Μπορούμε να συγχωρούμε, οσάκις τα θύματα είμεθα εμείς οι ίδιοι, όχι όμως και η Εκκλησία! Ως χριστιανοί συγχωρούμε τον δράστη, όχι όμως και τις πράξεις του! Συγχωρούμε τον ψεύτη, αλλά δεν νομιμοποιούμε το ψεύδος! Συγχωρούμε τον φονηά, αλλά δεν νομιμοποιούμε τον φόνο! Με το Συνέδριό Σας παραβιάζετε τις επιταγές της χριστιανικής Ηθικής! Διότι, χωρίς κάν να σας το ζητήσουν, αύριο θα δώσετε πιστοποιητικά χρηστοηθείας σε ένα σύστημα, που κυρύττει την αθεΐα και εχθρεύεται την Εκκλησία! Σε ένα σύστημα, το οποίον άπαξ διακήρυξε το γνωστό “η θρησκεία είναι το όπιον των Λαών”και ουδέποτε έκτοτε το αποκήρυξε! Να με συγχωρείτε για την παρρησία. Παρά την συγκατάβασή Σας οι τα πρώτα φέροντες του αριστερού χώρου Σας αγνόησαν! Αυτό και μόνον κάτι πρέπει να Σας λέγει! Ας μη σπεύσουν κάποιοι  να μας κατακρίνουν για τις παραπάνω θέσεις μας! Το παρακάτω δημοσίευμα, που αντλήσαμε από τό διαδίκτυο και δεν προέρχεται από την γραφίδα “συντηρητικών” δημοσιογράφων ή στενοκέφαλων ανθρώπων, μας δικαιώνει πλήρως!

+ Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ
Αίγιον, 21 Ιανουαρίου 2013

Η περιώνυμη μάχη στο Σύνταγμα Χωροφυλακής ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗ-5 Δεκέμβριος 1944Ο Κωνστ. Καραμανλής, ο 1ος, για να παραχωρήσει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στον Κομμουνισμό και για να ξεχασθούν οι αθλιότητές του,
1ον νομιμοποίησε το ΚΚΕ,
2ον κατήργησε το Μνημόσυνο στο Σύνταγμα Χωροφυλακῆς Μακρυγιάννη,
3ον κατήργησε το ηρωϊκό Σώμα της Ελληνικής Χωροφυλακής, και
4ον έδωσε παραλλαγμένο το όνομα των αριστερών μαχητών του ΕΛΑΣ στην Αστυνομία, την οποία ωνόμασε ΕΛ.ΑΣ!!! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ! Την προσπάθεια εκείνη του Καραμανλή συνεχίζει τώρα η Εκκλησία.

ΠΗΓΗ

Comments Off on Κεραυνοί Αμβροσίου για το συνέδριο σύμπραξης Εκκλησίας και Αριστεράς

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.