Νέα για την ΜΥΡΤΩ: Θα υποβληθεί σε επαναστατική επέμβαση στον εγκέφαλο

MYRTOΗ 15χρονη Μυρτώ που έπεσε θύμα των βάναυσων χτυπημάτων του Πακιστανού στην Πάρο, συνεχίζει να δίνει τον δικό της Γολγοθά. Έξι μήνες μετά την επίθεση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε μονάδα αυξημένης φροντίδας, χωρίς να έχει ανακτήσει τη συνείδησή της…
Έχοντας πάντα τους γονείς της στο πλευρό της και με τους γιατρούς να κάνουν ότι μπορούν για να εντοπίσουν τα “αδρανή σημεία” του εγκεφάλου της που δέχθηκε τα δολοφονικά χτυπήματα.

Βρίσκεται σε κώμα, αλλά το νεαρό της ηλικίας της και η καλή υγεία της είναι σύμμαχοι στην προσπάθεια ανάρρωσης.

Σύμφωνα με το “Έθνος της Κυριακής”, η Μυρτώ νοσηλεύεται στον Ευαγγελισμό και υποβάλλεται σε εξειδικευμένες εξετάσεις, ώστε να κατανοήσουν οι γιατροί την ακριβή κατάσταση του εγκεφάλου της.
Οι συγγενείς της βρίσκονται συνεχώς δίπλα της, της μιλούν, της διαβάζουν και της βάζουν ακουστικά για να ακούει την αγαπημένη της μουσική.
Oι ελπίδες πλέον στρέφονται στην επιστημονική ομάδα του νευροχειρουργού Δαμιανού Σακκά,η οποίοι θα επιχειρήσουν σε δύο περίπου μήνες μια σχεδιάζουν, επαναστατική επέμβαση, που θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Η ηλεκτρική διέγερση εγκεφάλου. Είναι ένα νέο σύστημα “έξυπνων ηλεκτροδίων” που έχει την δυνατότητα να διεγείρει όχι μόνο δύο ή τέσσερα κέντρα του εγκεφάλου αλλά 16 κέντρα συγχρόνως.

Οι γιατροί χαρτογραφούν τον εγκέφαλο και με ρομπότ ελέγχουν με ακρίβεια όλες τις κινήσεις εμφύτευσης των ηλεκτροδίων.

Πηγή: radar

πηγή

Comments Off on Νέα για την ΜΥΡΤΩ: Θα υποβληθεί σε επαναστατική επέμβαση στον εγκέφαλο

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.