Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΑΣ

Από το ΜΗΝΙΑΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – Α.Τ. 66

irakleio-vasiki__article

Ένα κείμενο του Αρχηγό μας, το οποίο εγράφη τον Οκτώβριο του 1991 και παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί και είναι επίκαιρο!

Όταν στα 1977 βρέθηκα στη Σχολή Εφέδρων Αξιωματικών Πεζικού στο Ηράκλειο της Κρήτης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είχε απαγορεύσει να τραγουδούν στο στράτευμα την “Βόρειο Ήπειρο”. Το κάποτε πολύ γνωστό και σήμερα για πολλούς άγνωστο εμβατήριο “Μακεδονία ξακουστή” ακουγόταν, σύμφωνα με διαταγή του Υπουργείου Ενικής Αμύνης, στρεβλωμένο. Συγκεκριμένα εκεί που έλεγε: “Μακεδονία ξακουστή του Αλεξάνδρου η χώρα, που έδιωξες τους Βούλγαρους και ελεύθερη είσαι τώρα“. Όλα αυτά σαν μια μικρή υπόμνηση για όσους ξεχνούν ή τους συμφέρει να ξεχνούν και ακόμα γιατί πρέπει επιτέλους να αντιληφθούμε ότι όλα σε αυτόν τον κόσμουν έχουν μία συνέχεια.

Όταν λέγαμε ότι οι συμφωνίες της Ζυρίχης θα οδηγήσουν τους Τούρκους στην Κύπρο, μας φώναζαν “φασίστες”.

Όταν λέγαμε ότι οι Τούρκοι στη Θράκη και η ανοχή απέναντί τους είναι επικίνδυνη, μας έλεγαν “φασίστες”.

Όταν λέγαμε ότι οι Σλαύοι θέλουν την Μακεδονία μας, μας λέγανε “φασίστες”.

Όταν λέγαμε ότι οι κομμουνιστές είναι μίσθαρνα όργανα της Μόχσας μας λέγανε “φασίστες”.

Όταν λέγαμε ότι δεν θα ανοίξει ο φάκελλος της Κύπρου, μας λέγανε “φασίστες”.

Όταν λέγαμε ότι ο μπολσεβικισμός είναι πικρή σκλαβιά, μας λέγανε “φασίστες”.

Σήμερα, που με θράσος οι Τούρκοι ζητούν δικαιώματα στην Θράκης μας.

Σήμερα, που τα Σκόπια, με την βοήθεια των Βουλγάρων και της εβραιοκίνητης πολιτικής των ΗΠΑ, απειλούν την Μακεδονία.

Σήμερα, που όλοι γνωρίζουν την πικρή σκλαβιά των αδελφών μας, της Βορείου Ηπείρου.

Σήμερα, ας είμαστε πρώτα απ’ όλα επιφυλακτικοί απέναντι σε όλους αυτούς, που χθες διαφωνούσαν μαζί μας και τώρα δήθεν συμφωνούν.

Ας είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στους επαγγελματίες του ψεύδους πολιτικούς, που ξεπουλούσαν δεκαετίες ολόκληρες τα εθνικά συμφέροντα και σήμερα αισθάνονται ξαφνικά πατριώτες και εθνικιστές.

Μας λένε ψέμματα όλοι αυτοί οι σημερινοί, μα και χθεσινοί επώνυμοι, που ξαφνικά “θυμήθηκαν” την Βόρειο Ήπειρο, την Θράκη, την Μακεδονία.

Μας λένε ψέμματα γιατί το πρόβλημα δεν είναι σημερινό, υπήρχε και χθες και τότε αυτοί τηρούσαν με ευλάβεια την ένοχη σιωπή τους.

Στα χέρια τα δικά μας, στα χέρια αυτών, που ποτέ δεν ελησμόνησαν το Αργυρόκαστρο, το Μοναστήρι, τον Πύργο, την Πόλη, την Τραπεζούντα, την Σμύρνη, την Προύσα, την Κυρήνεια, στα χέρια αυτών που ποτέ δεν ελησμόνησαν την “Πατρίδα των λογισμών μας” είναι το μέλλον και όχι σε αυτούς που περιστασιακά γίνονται από αρνησιπάτριδες, πατριώτες. 

Στα χέρια αυτών που όταν μιλούσαν για την Μεγάλη Ελλάδα, οι δημοκράτες πολιτικοί και οι οπαδοί τους, τους έλεγαν “Φασίστες”.

Αυτοί οι “Φασίστες” είναι το μοναδικό μέλλον αυτού του αγιασμένου τόπου, αυτοί οι “Φασίστες” είναι ό,τι απέμεινε από το Αίμα, τους Μύθους και την Ποίηση αυτού του ρημαγμένου από την ανεμελιά και την ψευτο- δημοκρατία τόπου.”

Comments Off on Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΣ: Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΑΣ

Filed under ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Comments are closed.