Προκλητικό «αντιρατσιστικό» μήνυμα Ιερώνυμου

ieronymos_psyxarhs__article

Τουλάχιστον προκλητικό μπορεί να θεωρηθεί το περιεχόμενο του μηνύματος που έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή την σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών. Συγκεκριμένα, σε κάποιο σημείο του μηνύματος του λέει τα εξής: «… Οφείλουμε να πούμε, αδελφοί μου, ότι η Αγάπη αυτή για τον Θεό και τον άλλο άνθρωπο, που φτάνει ως τη θυσία, η αληθινή χριστιανική Αγάπη, είναι ασυμβίβαστη προς κάθε μορφή μισαλλοδοξίας, εθνοφυλετισμού και ρατσισμού και προς κάθε πράξη ωμής βίας, όπως αυτές που βλέπουμε, αλίμονο, να αναδύονται στη σημερινή κατακερματισμένη και ασθενούσα κοινωνία μας».

Η δήλωση αυτή του Αρχιεπίσκοπου είναι εντελώς άσχετη με το περιεχόμενο της Εορτής. Προφανώς, όμως, στα πλαίσια της «σύσφιξης» των σχέσεων μεταξύ της επίσημης Εκκλησίας και των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και με βάση τις προσωπικές απόψεις του Ιερώνυμου, όπως αυτές έχουν εκφραστεί στο παρελθόν, φαίνεται ότι το νόημα της ημέρας πρέπει να διαστρεβλωθεί πλήρως. Η ανάγκη διατήρησης της εθνικής ταυτότητας, η προάσπιση της ζωής των Ελλήνων το Γένος, η ανάκτηση της Ελευθερίας και της Ανεξαρτησίας σ’ αυτή τη Χώρα βαφτίζονται από τον Αρχιεπίσκοπο, με μια ανακοίνωση, ως «μισαλλοδοξία, εθνοφυλετισμός και ρατσισμός».

Για του λόγου το αληθές, όμως, η «κάθε πράξη ωμής βίας» έχει ως αποκλειστικό στόχο τους Έλληνες, οι οποίοι έχουν γίνει θύματα μέσα στον ίδιο τους τον τόπο. Για την «σημερινή κατακερματισμένη και ασθενούσα κοινωνία μας» δεν ευθύνεται, φυσικά, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, γιατί Εμάς υπονοεί στο κείμενο του ο Αρχιεπίσκοπος, αλλά το σύστημα εξουσίας το οποίο εξοβέλισε κάθε έννοια ηθικής αξίας και αρχών από την ζωή των Ελλήνων. Ένα σύστημα εξουσίας, που αδιαμαρτύρητα υπηρέτησε και συνεχίζει να υπηρετεί, μέσα από τις πράξεις του, ο συνοδοιπόρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αρχιεπίσκοπος. Μόνο που το ποίμνιο της Εκκλησίας, το οποίο ζει την βία των αλλοδαπών, έχει εντελώς διαφορετική άποψη απ’ αυτή του Ιερώνυμου. Γι’ αυτό, άλλωστε, ταυτίζεται όλο και περισσότερο με την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και τις επιδιώξεις της.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Αλήθεια, ο λαλίστατος για θέματα «ρατσισμού», Ιερώνυμος, γιατί δεν έκανε κάποια δήλωση για την κατάπτυστη πρόταση του Κουράκη, να φορολογούνται δηλαδή οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί; Τόσο επιλεκτική ευαισθησία έχει ή μήπως η εξάρτηση του από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανίκητη;

πηγή

Comments Off on Προκλητικό «αντιρατσιστικό» μήνυμα Ιερώνυμου

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.