Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τους Γιώργο, Νίκο και Αντρίκο;

papandreou-33

Γράφει ο ΠΑΡΙΣ ΚΟΥΡΤΖΙΔΗΣ

Η διαβόητη συμμορία των Ντάλτον ήταν ως γνωστόν μία εγκληματική ομάδα, η οποία έδρασε στην Αμερικανική Δύση από το 1890 μέχρι το 1892. Στο διάστημα αυτό τα μέλη της, μεταξύ των οποίων τα αδέρφια Γκράτον (Γκρατ), Γουίλιαμ (Μπιλ), Μπομπ και Έμετ διέπραξαν στις δυτικές Πολιτείες των ΗΠΑ πάμπολλες ληστείες σε τρένα και τράπεζες.

Η διαβόητη οικογένεια Παπανδρέου, χωρίς να θέλει να την ταυτίσει κατ’ ανάγκη κανείς, είναι μία πολιτική δυναστεία που έδρασε στην Ελλάδα τόσο τη δεκαετία του 1980 όσο και –πολύ περισσότερο– την περίοδο 2009-2011. Στο διάστημα αυτό, της τελευταίας καταστροφικής διετίας, όπου βρέθηκε στην εξουσία της χώρας, τα διαβόητα μέλη της, οι αδελφοί Παπανδρέου, Γιώργος, Νίκος και Αντρίκος, διέπραξαν πολλά… Πάμπολλα και ανεκδιήγητα! Πολλοί παρατηρητές λένε ότι ήταν κάτω από την επίβλεψη και τις οδηγίες-εντολές της mama…

Το σίγουρο πάντως είναι πως δεν μπορεί να πει κανείς ότι έκλεψαν τρένα. Σήμερα, η ελληνική Δικαιοσύνη καλείται να απαντήσει επιτέλους με ξεκάθαρο, δίκαιο και πειστικό τρόπο, αν και με ποιους τρόπους έβαζαν (ή δεν έβαζαν) το «χέρι» βαθιά στις ελληνικές τράπεζες και δη στους μικρούς (κυρίως) μετόχους – καταθέτες τους. Αν έβλαψαν ή όχι, συνειδητά ή ασυνείδητα, τελικά, το ελληνικό Δημόσιο και τον ελληνικό λαό. Αν έχουν ή δεν έχουν κοινά (στυγνά) στοιχεία με τους Ντάλτον…

Όποια πέτρα, πάντως, κι αν σήκωνε κάποιος, μέχρι πρότινος, για «πράσινες» δράσεις και επενδύσεις… θα ανακάλυπτε τα αδέλφια του πρώην πρωθυπουργού. Από τη μία, είναι βέβαιο ότι θα έβρισκε τον άλλοτε συγγραφέα, διανοούμενο Νίκο, ο οποίος, μεταξύ πολλών άλλων, είχε βάλει σκοπό να δια-σώσει τον Ασωπό, έως ότου εξασφάλισε μία υπέρογκη χρηματοδότηση του Δημοσίου και δη της Εθνικής Τράπεζας ύψους περί τις 500.000 ευρώ, χωρίς τελικά να πραγματοποιηθεί και να παραδοθεί ποτέ αυτή. Μία μελέτη, που τουλάχιστον θα έδινε τον «μπούσουλα» για το τι πρέπει να γίνει σήμερα στην ευρύτερη αγροτική και βιομηχανική περιοχή. Εντούτοις, τα χρήματα της χρηματοδότησης από την Εθνική Τράπεζα παραδόξως εκταμιεύθηκαν (!) προς το ΙΣΤΑΜΕ «Ανδρέας Παπανδρέου», του οποίου πρόεδρος (όλως τυχαίως) ήταν ο «σοφός» των αδελφών Παπανδρέου. Από την άλλη, επίσης, βέβαιο είναι ότι πίσω από πολλές «περίεργες» και «αμαρτωλές» οικονομικές ιστορίες βρίσκει κανείς τον «Βενιαμίν» της οικογένειας Παπανδρέου, τον επικεφαλής της ΜΚΟ «Ινστιτούτο Κλιματικής Αλλαγής».

Το εξώδικο – σοκ  Την ώρα που το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών συζητούσε την περασμένη Πέμπτη (24 Ιανουαρίου) την αγωγή που είχε καταθέσει ο «Βενιαμίν» σε βάρος του κ. Πάνου Καμμένου (ζητώντας αποζημίωση ύψους 1.300.000 ευρώ για συκοφαντική δυσφήμηση, γιατί ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων τον είχε κατηγορήσει διαμέσου του λογαριασμού του στο twitter ότι μέσω μίας off shore εταιρείας συμφερόντων του πρότεινε το ποντάρισμα στη χρεοκοπία της Ελλάδας), η Ένωση Μετόχων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου τού επιφύλασσε μία εξαιρετικά δυσάρεστη έκπληξη: Ζητούσε με εξώδικο – σοκ τον διαχειριστικό έλεγχο για τη ροή του χρήματος της τράπεζας, εμπλέκοντας εμμέσως πλην σαφώς στην πώληση των «αμαρτωλών» CDS την αυτού μεγαλειότητά του… Με τον τρόπο αυτόν, λοιπόν, οι μικρομέτοχοι του ΤΤ επέλεξαν να ζητήσουν τη διερεύνηση για το πού πήγαν τα λεφτά της δραστηριότητας που σχετιζόταν με την «Πράσινη Ανάπτυξη», αλλά και να καταγγείλουν την ύπαρξη δύο «περίεργων» εταιρειών (με την ίδια έδρα), οι οποίες επίσης (όλως τυχαίως;) συστεγάζονταν με την ελβετική εταιρεία του Αντρίκου Παπανδρέου(!). Μάλιστα, η Ένωση Μικρομετόχων και Φίλων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου αναφέρεται ευθέως στην ίδια εξώδικη επιστολή (και) στα κολοσσιαία και σκανδαλώδη δάνεια που δίνονταν στην επιχείρηση που είχε αναλάβει και διοργάνωνε τα περιβόητα συνέδρια του «Βενιαμίν» της «αγίας σοσιαλιστικής» οικογένειας από την εν λόγω κρατική τράπεζα.

Η ομολογία
   Κι όμως, ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Αντρίκος Παπανδρέου αναγκάστηκε τελικώς να παραδεχθεί ότι είναι ο ιδρυτής και πρόεδρος της ΜΚΟ I4CENSE, η οποία είχε ως «χρυσό χορηγό» το ΤΤ! Η ΜΚΟ είχε και έχει ως πραγματική έδρα της, κατά ομολογία του ιδίου, την Ελβετία, παρότι ως έδρα παρουσίαζε το Πανεπιστήμιο Αθηνών! Ακόμη, παραδέχτηκε τη συμμετοχή του στην εταιρεία επενδυτικών κεφαλαίων UNIGESTION, η οποία ως γνωστόν διαχειρίζεται CDS και πρότεινε στους επενδυτές να ποντάρουν σε ελληνικά CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας!

Η «αμαρτωλή» αυτή υπόθεση, σε συνδυασμό με την εξέλιξη που είχαμε με την κ. Ζωή Γεωργαντά, ότι δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχεδίασαν την αλλοίωση των στατιστικών στοιχείων για να οδηγηθεί η χώρα στον μηχανισμό στήριξης και στα «δόντια» των διεθνών κερδοσκόπων, είναι ηλίου φαεινότερο ότι ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και προμηνύει… ραγδαίες δικαστικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις!

Πηγή: www.paraskhnio.gr

Comments Off on Ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις για τους Γιώργο, Νίκο και Αντρίκο;

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.