Οι Αυστριακοί βγάζουν… χολή για τον Παπανδρέου

George-Papandreou-France“Χολή” κατά του Γιώργου Παπανδρέου βγάζει το αυστριακό περιοδικό “Προφίλ”, κάνοντας λόγο για τις “απόψεις ενός χρεοκοπημένου”, αναφορικά με τις θέσεις που κατά διαστήματα διατυπώνει ο πρώην πρωθυπουργός, στο πλαίσιο διεθνών ομιλιών και διαλέξεών του.

Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι ότι το ίδιο περιοδικό είχε ανακηρύξει τον Γιώργο Παπανδρέου “άνθρωπο της χρονιάς” για το 2011, αυτή τη φορά ωστόσο εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού.

Στο δημοσίευμα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

“Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει συγκεντρώσει στο βιογραφικό του προσόντα που λίγοι διαθέτουν: ως πρωθυπουργός της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011 ήταν ένας από αυτούς που «συνδιαμόρφωσαν» τη χρεοκοπία της χώρας, ενώ κατά την άποψη ορισμένων, ήταν ένας από εκείνους που την συμπροκάλεσαν.

Κατά τη διαδικασία διάσωσης της χώρας κατάφερε να εκνευρίσει σχεδόν όλους τους αρχηγούς κυβερνήσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στο τέλος, κατά την αποχώρησή του, να συμπαρασύρει και το ΠΑΣΟΚ στην άβυσσο.
Επί δύο χρόνια, ο γόνος της -«ξοφλημένης» πλέον πολιτικά- δυναστείας, βρισκόταν στο επίκεντρο της ευρωπαϊκής πολιτικής, έστω και αν κατάφερε να κερδίσει μόνον λίγους φίλους. Συνέλεξε όμως εμπειρίες, που κάποιος προτιμά να τις ακούει παρά να τις έχει ο ίδιος και ακριβώς για αυτό το λόγο, ο Παπανδρέου είναι περιζήτητος τώρα.
Το τελευταίο τρίμηνο του 2012 έδωσε μια σειρά διαλέξεων στο Χάρβαρντ, με τον καθόλου ειρωνικό τίτλο «Πώς να επανασχεδιάσουμε την Ευρώπη», ενώ και το Πανεπιστήμιο Κολούμπια θεωρεί πολύ μεγάλη τύχη που έχει εξασφαλίσει τον Παπανδρέου για ένα σεμινάριο το επόμενο θερινό εξάμηνο, όπως ανακοίνωσε ο κοσμήτορας της σχολής, Ρόμπερτ Λίμπερμαν, την περασμένη εβδομάδα.
Ο Παπανδρέου, σε αντίθεση με την Ελλάδα, μπορεί να σταθεί, από οικονομική άποψη, μόνος στα πόδια του”, καταλήγει το δημοσίευμα του αυστριακού περιοδικού.

Comments Off on  Οι Αυστριακοί βγάζουν… χολή για τον Παπανδρέου

Filed under ΕΛΛΑΔΑ, ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Comments are closed.