Νομοσχέδιο θανάτωσης των gay αναμένεται να ψηφιστεί στην Ουγκάντα

Image (1)Μαζικά κύματα εξόδου από την Ουγκάντα σημειώνονται τον τελευταίο καιρό από τους ομοφυλόφιλους πολίτες της, καθώς αναμένεται να ψηφιστεί νομοσχέδιο, σύμφωνα με το οποίο η ομοφυλοφιλία θα τιμωρείται με θανατική ποινή…
Στη συγκεκριμένη χώρα της αφρικανικής ηπείρου, οι ομοφυλόφιλοι πέφτουν καθημερινά θύματα άγριων ξυλοδαρμών, δημόσιων εξευτελισμών, όχι μόνο από τις αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και από τους ίδιους τους πολίτες.

Το νομοσχέδιο φέρει τον κάτι παραπάνω από ευκρινή τίτλο: «Θάνατος στους gay», ο οποίος αναμένεται να θεσπιστεί μέσα στις επόμενες μέρες, προβλέποντας τη θανατική ποινή για όσους επιδεικνύουν τέτοια σεξουαλική συμπεριφορά. Εδώ, πρέπει να σημειωθεί πώς η συνεύρεση μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου θεωρείται ήδη παράνομη χωρίς όμως να προβλέπει ακόμη την ποινή της θανάτωσης.

Πρωτεργάτης του εν λόγω νομοσχεδίου είναι ο βουλευτής Ντέιβιντ Μπαχάτι, σύμφωνα με τον οποίο η ομοφυλοφιλία είναι ένα κακό που πρέπει να παταχθεί: «δεν μισούμε τους ομοφυλόφιλους, αλλά την αμαρτία μέσα τους».
Η αναφορά του Μπαχάτι στον αμαρτωλό χαρακτήρα της ομοφυλοφιλίας απηχεί τους αρραγείς δεσμούς του πολιτικού κατεστημένου της Ουγκάντα με μία ισχυρή ομάδα παστόρων που έχει βάλει στόχο να εξαλείψει από τη χώρα την πρακτική της σοδομίας:
«Αυτοί οι ομοφυλόφιλοι… το αποκαλούν πρωκτικό σεξ. Μία από τις επιπτώσεις του είναι ότι καταστρέφει τον πρωκτό, κάτι που, όπως λένε οι ίδιοι, το απολαμβάνουν»!

ΠΗΓΗ

Άντε και στα δικά μας, γιατί έχουμε πιάσει πάτο! Ακόμη και η Ουγκάντα μας έβαλε τα γυαλιά!

Comments Off on Νομοσχέδιο θανάτωσης των gay αναμένεται να ψηφιστεί στην Ουγκάντα

Filed under Διεθνή

Comments are closed.