12,6% η Χρυσή Αυγή με 36 έδρες, αν είχαμε εκλογές σήμερα!

panas2__article__article

Μια νέα δημοσκόπηση δημοσιοποιήθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του EXTRA3, την οποία επιμελήθηκε ο Καθηγητής Επαμεινώνδας Πανάς, του τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Παναπιστημίου Αθηνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μέχρι τώρα εκτιμήσεις του κ. Πανά σ’ ότι αφορά τις επιδόσεις των πολιτικών κομμάτων, ήσαν οι πιο κοντινές στα αποτελέσματα της 6ης Μαΐου. Το συμπέρασμα, το οποίο βγαίνει από την δημοσκόπηση αυτή, είναι ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ όχι μόνο σταθεροποιείται στην τρίτη θέση αλλά συνεχίζει να έχει ανοδική πορεία.

PANAS6

Συγκεκριμένα, με την απαραίτητη αναγωγή, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συγκεντρώνει το 12,6% της προτίμησης των ψηφοφόρων και διπλασιάζει τους βουλευτές της από 18 σε 36. Την στιγμή που η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχώς ανεβαίνει. Έχουν, όμως, σημασία και κάποια δευτερεύοντα χαρακτηριστικά αυτής της δημοσκόπησης, τα οποία αφορούν τις διάφορες κατηγορίες ψηφοφόρων. Το πιο σημαντικό είναι ότι στην κατηγορία των ανέργων η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ βγαίνει δεύτερο κόμμα λαμβάνοντας το 16%, την ίδια ώρα που η τρίτη ΝΔ παίρνει 10,4%…

anergoi-panas

Υψηλά είναι τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ και στους αγρότες, όπου λαμβάνει το 13,1%. Δυστυχώς, η έρευνα δεν έχει τα ποσοστά των κομμάτων στον χώρο της Νεολαίας. Αν γινόταν και σ’ αυτόν τον τομέα δημοσκόπηση είναι σίγουρο ότι τα αποτελέσματα θα ήσαν εντυπωσιακά, με δεδομένο το γεγονός ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχει την μεγαλύτερη επιρροή της στο νεολαιίστικο χώρο, το Μέλλον της Ελλάδος.

agrotespanas

Ανεξάρτητα του ότι η κοινωνική επιρροή  της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ είναι πολύ μεγαλύτερη από τα εκλογικά της ποσοστά, όπως επίσης ότι οι δημοσκοπήσεις δεν αποτελούν «τοτέμ» για Εμάς, ακόμη κι όταν είναι ευνοϊκές, η δημοσιοποίηση της έρευνας του Καθηγητή Πανά αποτελεί ένα ακόμη ενδεικτικό στοιχείο της συνεχούς ανόδου του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

ΠΗΓΗ

Comments Off on 12,6% η Χρυσή Αυγή με 36 έδρες, αν είχαμε εκλογές σήμερα!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.