Τζιπ 4Χ4 και 5.500 ευρώ για πούρα… Όργια σε υπουργεία και ΟΤΑ

cigars_585_355__article

Η διαφθορά και η διασπάθιση του δημοσίου χρήματος δεν έχει τέλος, με την Τοπική Αυτοδιοίκηση να κρατάει τα σκήπτρα της κακοδιαχείρισης. Σύμφωνα με την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που αφορά το 2010, φάνηκε πως εγκρίθηκαν και σπαταλήθηκαν απίστευτα ποσά για κηδείες, υπερωρίες συνταξιούχων, για πούρα, αναμνηστικά δώρα και κινητά τηλέφωνα!

 

Σε δημοσιεύματα του Τύπου περιγράφονται οι ίδιες παρανομίες και σπατάλες που γίνονται κάθε χρόνο. Προμήθειες και έργα που γίνονταν με απευθείας αναθέσεις με κατατμήσεις δαπανών και αναθέσεις συμπληρωματικών εργασιών για να αποφεύγονται διαγωνισμοί. Παράνομες προσλήψεις συμβασιούχων και ειδικών συμβούλων με σωρεία παράνομων αμοιβών.

 

Μερικές μόνο από τις σπατάλες που αναφέρονται στην έκθεση είναι οι εξής:
• Τρεις δήμοι στη Βόρειο Ελλάδα αγόρασαν τζιπ 4Χ4 για τις μετακινήσεις τεχνικών υπηρεσιών τους.
• Νοσοκομειακές προμήθειες με υπερτιμολογήσεις και αναντιστοιχία ποσότητας ειδών.
• Μη νόμιμη κατάτμηση έργων ασφαλτόστρωσης (1,6 εκατ. ευρώ) σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων.
• Έργα συντήρησης κοιμητηρίων σε οικισμούς της Β. Ελλάδος (δαπάνη 7.000 ευρώ).
• Επιδοτήσεις για αγορά κατοικιών σε προβληματικές περιοχές, μολονότι οι σύζυγοι διέθεταν άλλη κατοικία επαρκή για τη διαβίωσή τους.
• Έξοδα κηδείας 36.700 για τέως δήμαρχο Γλυφάδας που κατά το ΕΣ υπερβαίνουν το προσιτών μέτρο. Έξοδα κηδείας 5.400 για τέως πρόεδρο τοπικού συμβουλίου στη Βόρειο Ελλάδα χωρίς να προβλέπεται από το νόμο.
• Μη νόμιμες προσλήψεις συμβασιούχων από διάφορους ΟΤΑ.
• Μισθώσεις ΚΤΕΛ (δαπάνες 8.200 ευρώ) από δύο δήμους για να μεταβούν οι κάτοικοι στην Αθήνα για διαμαρτυρία.
• Προμήθεια πούρων 5.300 για εξυπηρέτηση αναγκών δημοσίων σχέσεων στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
• Αποζημιώσεις για τήρηση πρακτικών του δημοτικού συμβουλίου ενώ το μήνα εκείνο δεν είχαν γίνει συνεδριάσεις.
• Έξοδα 23.100 ευρώ περιφερειακού ΤΕΙ για κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας.

 

Κρατικοδίαιτες συνδικαλιστικές συντεχνίες που αποτελούνται από προνομιούχους νεοαστούς εργατοπατέρες και υπαλλήλους άνευ αντικειμένου και εργασίας συνεχίζουν να αμείβονται από το Δημόσιο και να ταλαιπωρούν τον Ελληνικό λαό, οχυρωμένοι στα συνδικαλιστικά και συντεχνιακά τους προνόμια. Στην κατηγορία αυτή έχουν προσκολληθεί και εκατοντάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου που διορίστηκαν αναξιοκρατικά σε θέσεις άνευ αντικειμένου, με μόνο στόχο την στήριξη του κομματικού κράτους. Τα δύο κόμματα εξουσίας ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ βασίζονται σε όλους αυτούς και αποτελούν εγγύηση για τη συνέχιση της επιβίωσής τους εις βάρος του ελληνικού λαού. Υπενθυμίζουμε τις χρόνιες συνεργασίες του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ στις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου οι Πασόκοι κέρδιζαν τους δήμους με αντάλλαγμα των διορισμό των Συριζαίων οι οποίοι χωρίς να έχουν την ευθύνη της εξουσίας απολάμβαναν όλα τα προνόμια.

 

Η Χρυσή Αυγή στοχεύει στην κατεδάφιση αυτού του σάπιου συστήματος με ταυτόχρονη σύσταση ειδικών ελεγκτικών ομάδων που θα κάνουν φύλλο και φτερό τα αρχεία όλων των υπουργείων και των δημοσίων οργανισμών από το 1974 μέχρι σήμερα.

ΠΗΓΗ

 

Comments Off on Τζιπ 4Χ4 και 5.500 ευρώ για πούρα… Όργια σε υπουργεία και ΟΤΑ

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.