Τραγωδία ΗΛΙΟΣ: Ένοχοι οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι – 122 χρόνια φυλάκισης στον καθένα

helios_607_421_577_324

-Ένοχοι οι Πανταζής, Κικκίδης και Στοϊμένοφ.
-Ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της Άλαν Ίργουϊν, αθωώθηκε.
-Προτάθηκε χρηματική μετατροπή της ποινής.
-Η υπόθεση της ΗΛΙΟΣ, στην Ελλάδα, δικάζεται ως πλημμέλημα.

Ένοχοι κρίνονται οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι στην υπόθεση της πτώσης του αεροσκάφους της ΗΛΙΟΣ, τον Αύγουστο του 2005, απεφάνθη το Εφετείο Αθηνών.

Ο τέταρτος κατηγορούμενος, μηχανικός της Άλαν Ίργουϊν, ο οποίος έλεγξε το αεροσκάφος πριν την πτήση, αθωώθηκε.

Οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι είναι ο Δημήτρης Πανταζής, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Γιώργος Κικκίδης, Διευθυντής Πτητικών Επιχειρήσεων και Γιάνκο Στοϊμένοφ, Αρχιπιλότος της εταιρείας.

Προτάθηκε για τους τρεις που κρίθηκαν ένοχοι ποινή φυλάκισης συνολικά 122 ετών έκαστος, από την οποία πρέπει να εκτίσουν με βάση το νόμο δέκα χρόνια.

Η Εισαγγελέας στο Εφετείο Αθηνών, σε ακροαματική διαδικασία στην υπόθεση της ΗΛΙΟΣ, πρότεινε μετατροπή της ποινής των τριών καταδικασθέντων σε χρηματική αποζημίωση 30 ευρώ την ημέρα για τα δέκα χρόνια που θα πρέπει να εκτίσουν οι τρεις που κρίθηκαν ένοχοι για την πτώση του αεροσκάφους της ΗΛΙΟΣ, τον Αύγουστο 2005, στο Γραμματικό, που οδήγησε στο θάνατο 121 άτομα.

Το ποσό αυτό είναι το ανώτατο όριο που θα μπορούσε να ζητήσει.Η Εισαγγελέας, κατόπιν αιτήματος της υπεράσπισης, μετέτρεψε το ποσό σε 10 ευρώ ημερησίως.

Σημειώνεται ότι υπάρχει 110% προσαύξηση στο ποσό και ως εκ τούτου το ποσό ανέρχεται στα 20 ευρώ ημερησίως.Η Εισαγγελέας αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς των τριών καταδικασθέντων.

ΠΗΓΗ

ΕΛΛΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΣΟΥ! 

Comments Off on Τραγωδία ΗΛΙΟΣ: Ένοχοι οι τρεις πρώτοι κατηγορούμενοι – 122 χρόνια φυλάκισης στον καθένα

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.