Πολιτικός τραγέλαφος: Άνοιγμα Τσίπρα στους «καραμανλικούς»

tsipras_usa__article

Ξέραμε όλοι ότι το πολιτικό ίνδαλμα του Αλέξη Τσίπρα ήταν μέχρι τώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ο διαχρονικός βασιλιάς της διγλωσσίας και της καταστροφής της Χώρας, ο αλλιώς αποκαλούμενος και ως ολετήρας της Ελλάδας, ο άνθρωπος που εντός της επικράτειας διατηρούσε σκληρό αντικαθεστωτικό προφίλ και στο εξωτερικό έδινε «γη και ύδωρ» στους ξένους επιβουλείς της Ελλάδος. Τώρα μας προέκυψε και ένας νέος πολιτικός «έρωτας» του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος έκανε άνοιγμα προς τους «καραμανλικούς»…

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Γ. Αυτιά ο πρόεδρος του… κόμματος πλέον ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, είπε ότι «η ΝΔ του κ. Σαμαρά δεν έχει καμία σχέση με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή που ανέλαβε την τύχη της χώρας το 1974. Εκείνος νομιμοποίησε το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος και ήθελε την σύγκλιση», ενώ λίγο πιο κάτω έκανε αναφορά σε έναν «καραμανλικό» στις Σέρρες που του είπε ότι θα ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν είναι, βέβαια, ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά που βλέπουμε κάτι ανάλογο στην Ελληνική πολιτική σκηνή, αφού οι πολιτικοί της μεταπολιτευτικής λογικής βλέπουν τους Έλληνες ως δεξαμενές ψηφοφόρων με συγκεκριμένους χρωματισμούς από τις οποίες προσπαθούν να αντλήσουν. Αν κάποιος αναλογιστεί τα χρόνια της μεταπολίτευσης θα δει πάμπολλα παρόμοια παραδείγματα τέτοιων ανοιγμάτων ενός κόμματος προς άλλους χώρους. Βεβαίως, αυτό δεν είναι αθέμιτο, όμως έχει εξαιρετική σημασία ο τρόπος με τον οποίο γίνεται αυτό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την μία αποκρύπτει συστηματικά τις αντεθνικές του θέσεις προκειμένου να καταστεί αρεστός σε ένα πιο «δεξιόφρων» κοινό και από την άλλη αγκαλιάζει τον πολιτικό αρχηγό του «η Κύπρος κείται μακράν» εναγκαλιζόμενος με την αντεθνική πτέρυγα της δεξιάς, για να μην… του χαλάσει ο ανθελληνισμός. Από την άλλη μεριά η ΝΔ διαχρονικά παγίδευε εθνικόφρονες ψηφοφόρους στις τάξεις της, χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα και από την άλλη ξεπουλούσε την Πατρίδα και τον Λαό, νομιμοποιούσε τους κατσαπλιάδες της ελληνικής πολιτικής και διακηρύττε ότι «σε λίγα χρόνια όλοι θα έχουν ξεχάσει το Μακεδονικό ζήτημα».

Η πολιτική κυβίστηση, δηλαδή, ως διαχρονικός τρόπος άσκησης πολιτικής στην Ελλάδα της Μεταπολίτευσης. Όπως ανέφερε ο Τσίπρας, χρησιμοποιώντας μια παλιά φράση του Καραμανλή όλα αυτά γίνονται για την «σύγκλιση». Και είναι απορίας άξιον πως μπορεί να επιχειρηθεί η όποια «σύγκλιση» με την χρήση καταστροφέων της Πατρίδας μας. Η μοναδική πραγματική σύγκλιση που μπορεί να υπάρξει είναι όταν το σύνολο του αγνού Ελληνικού Λαού ενστερνιστεί την Αλήθεια που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή και την εκφράζει χωρίς κυβιστήσεις και στρογγυλέματα, χωρίς «ναι μεν αλλά».

Τα πολιτικά κόμματα περιδιαβαίνουν τους διαδρόμους του «κοινοβουλευτικού τόξου», κηρύττοντας ψέματα και αλιεύοντας ψηφοφόρους, εν τέλει διχάζοντας περισσότερο τον Ελληνικό Λαό. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος δια μέσω της καθαρής ιδεολογικής του γραμμής, χαράσσει μια ευθεία γραμμή προς την αλήθεια, ενώνοντας τους Έλληνες. 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Πολιτικός τραγέλαφος: Άνοιγμα Τσίπρα στους «καραμανλικούς»

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.