Ελληνας εκδότης πίσω από τα 550 εκατ. του Μιωνή στη λίστα Λαγκάρντ και όχι μόνον….

280120131791Η Συναγωνίστρια Ελένη Ζαρούλια ακόμη περιμένει απάντηση από τον Δεκέμβριο του 2012, στον κοινοβουλευτικό έλεγχο, που τάχα κάνουν οι βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου, όταν ρώτησε για τον  κ. Σάμπι Μιωνή και την εμπλοκή του με το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία … Σιγή ιχθύος από το σχετικό υπουργείο. Σήμερα έρχονται και άλλα στοιχεία να προστεθούν σε αυτή την περίεργη ιστορία όπως διαβάζουμε, αλλά δεν τολμάει κανείς να θίξει την οικογένεια Παπανδρέου, έτσι παρουσιάζουν τα μικρά ψάρια σαν τους μεγάλους υπεύθυνους για την λεηλασία του ιδρώτα του Ελληνικού Λαού!

“Δεκάδες off shore εταιρείες με έδρα τις Παρθένους Νήσους και ειδικότερα την Τορτόλα κρύβουν τους πραγματικούς κατόχους των 550 εκατομμυρίων ευρώ που αποτελούν την μεγαλύτερη κατάθεση στην περιβόητη λίστα Λαγκάρντ που βρίσκεται στα χέρια των Ελληνικών αρχών και εξετάζεται ποικιλοτρόπως.

Τέσσερις βασικές off shore εταιρείες αποτελούν,όπως αποκαλύπτει σήμερα το Βήμα της Κυριακής, το πλέγμα της συνολικής κατάθεσης στην οποία δικαιούχος εμφανίζεται η κυρία Μαρί Παντελή,υπάλληλος του επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή.

Ο λογαριασμός ανοίχτηκε στις 27 Ιουνίου του 2000 και το αρχείο που το συνοδεύει αποκαλύπτει τα εξής:

Η εταιρεία Sunflower Corporation έχει καταθέσεις 27.514.000 δολαρίων. Ο λογαριασμός ενημερώθηκε για τελευταία φορά το Νοέμβριο του 2005 και ως έδρα της εταιρείας εμφανίζεται η ταχυδρομική θυρίδα 662 στο νησί Τορτόλα των παρθένων Νήσων.

Η εταιρεία Berkley Global Limited με έδρα στην Ιρλανδία και κατάθεση 161.802.709 δολάρια που ξεκινά το Νοέμβριο του 2005.

Η εταιρεία CMA Technology Venture Partners Limited με έδρα στο Δουβλίνο που εμφανίζεται να έχει σχέση με ελληνικό εκδοτικό συγκρότημα αλλά και συμμετοχή πολλών ακόμη γνωστών Ελλήνων και ξένων επιχειρηματιών.Η εταιρεία CMA Global Investments Ltd Class A με κατάθεση 368.996.744 δολαρίων. Μία από τις εταιρείες που έχει σχέση με την κατάθεση ονομάζεται Robinson και έχει έδρα στις Βερμούδες. 

(Σημ.Κ.Ε.: Ακόμη περιμένουμε  αναφορικά με την υπόθεση CMA, το πόρισμα επ’ αυτής…)

Μια άλλη εταιρεία που διατηρεί επι μέρους καταθέσεις μέσα στη συνολική κατάθεση είναι η Capland SA που παλαιότερα ονομαζόταν Capital & Land Asset Managment SA.

Μια άλλη εταιρεία φέρεται να ανήκει σε Αμερικανό μεγιστάνα των ΜΜΕ και άλλη σε Ελληνα ιδιοκτήτη ΜΜΕ.

Εξάλλου, στην κατάθεση της εταιρείας Stabri Limited (αρχείο 5090284091) με έδρα το νησί Τορτόλα, ύψους 5.397.856 δολαρίων εμφανίζεται και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου. Προφανώς πρόκειται για τον σύμβουλο του πρωθυπουργού, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στον συγκεκριμένο λογαριασμό.

Μάλιστα συγκεκριμένος κωδικός της κατάθεσης ανήκει σε συγγενή πρώτου βαθμού του κ. Παπασταύρου.”

Πηγή: Και Ελληνας εκδότης πίσω από τα 550 εκατ. του Μιωνή στη λίστα Λαγκάρντ | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/91025#ixzz2L9ijrRdG

Κατά τα άλλα, τα συκοφαντικά ΜΜΕ και οι ροζ φυλλάδες τολμούν και πιάνουν στο στόμα τους την Ελένη Ζαρούλια ότι τάχα χρωστάει το “μυθικό” ποσό των 36.000 ευρώ (ναι, ναι τόσα πολλά έχει ρίξει έξω το Ελληνικό δημόσιο, τριάντα έξι χιλιάδες ευρώ!!!), ποσό για το οποίο έχει γίνει ρύθμιση, αλλά φυσικά αυτή είναι μία “λεπτομέρεια” για τους καθεστωτικούς διαπλεκόμενους, που παραπληροφορούν σκόπιμα την κοινή γνώμη. Η κύρια Ζαρούλια επιφυλάσσεται παντώς νομίμου δικαιώματός της να πράξει τα δέονται και μετά τον λόγο θα τον έχει η Δικαιοσύνη και όχι οι φυλλάδες και τα κανάλια της διαπλοκής…

1 Comment

Filed under ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

One response to “Ελληνας εκδότης πίσω από τα 550 εκατ. του Μιωνή στη λίστα Λαγκάρντ και όχι μόνον….