Τουλάχιστον 15 οι νεκροί και 80 οι τραυματίες στη Βαγδάτης

320_182_35328Όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχους και γιατρους, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σειρά επιθέσεων με παγιδευμένα αυτοκίνητα που πραγματοποιήθηκαν σήμερα εναντίον σιιτικών συνοικιών της Βαγδάτης.

Τρία παγιδευμένα αυτοκίνητα εξερράγησαν στη συνοικία Σαντρ Σίτι (βόρεια), ένα τέταρτο στο Αλ-Αμίν, ένα πέμπτο στην Αλ-Χουσεϊνίγια και ένα έκτο στην Καμαλίγια, τρεις τομείς της ανατολικής Βαγδάτης, ενώ εξερράγη επίσης βόμβα που είχε τοποθετηθεί στην άκρη του δρόμου στη συνοικία Κεράντα (κέντρο). Από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν τουλάχιστον 15 άνθρωποι και περίπου 80 τραυματίσθηκαν, διευκρίνισαν οι πηγές.

Τα θύματα αυτά αυξάνουν σε τουλάχιστον 150 τον αριθμό των νεκρών από τη βία στο Ιράκ από τις αρχές Φεβρουαρίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου βασισμένη σε απολογισμούς ιατρικών πηγών και πηγών στις δυνάμεις ασφαλείας σ’ όλη τη χώρα.

Οι επιθέσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στα επεισόδια βίας που έχουν ενταθεί τις τελευταίες εβδομάδες στο Ιράκ και έχουν στόχο κυρίως τη σιιτική κοινότητα, ενώ η χώρα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική κρίση και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις πραγματοποιούνται εδώ και σχεδόν δύο μήνες εναντίον του σιίτη πρωθυπουργού Νούρι αλ-Μάλικι.

Χθες Σάββατο, ένας αξιωματικός των υπηρεσιών πληροφοριών σκοτώθηκε μαζί με δύο από τους σωματοφύλακές του σε δύο επιθέσεις καμικάζι που πραγματοποιήθηκαν κοντά στη Μοσούλη (βόρειο Ιράκ). ‘Ενας δικαστής και ένας υπολοχαγός του στρατού σκοτώθηκαν επίσης χθες σε επιθέσεις.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments Off on Τουλάχιστον 15 οι νεκροί και 80 οι τραυματίες στη Βαγδάτης

Filed under Διεθνή

Comments are closed.