Ακόμα μεγαλύτερη ύφεση προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

79f8888947455ccc1aeb90889a2b4fa5_xl__article

Έχει καταντήσει συνήθεια να διαψεύδεται ηχηρά εντός 24ώρου ο πρωθυπουργός της χώρας, Αντώνης Σαμαράς. Θα έλεγε κανείς πως οι εταίροι του κάνουν πλάκα, προκειμένου να τον γελοιοποιήσουν περαιτέρω, αν είναι αυτό δυνατόν. Είδαμε, λοιπόν, τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά, που φανέρωναν την έλλειψη σοβαρότητας με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση της χώρας η κυβέρνηση. Είπε, συγκεκριμένα ο Σαμαράς: «Αν βγάλουμε τον Ιούνιο, τα περάσαμε τα δύσκολα. Από το Σεπτέμβριο θα απογειωθούμε».

Πόσο, γελοίο, πραγματικά πρωθυπουργός χώρας να κάνει τέτοιες δηλώσεις, όμως ακόμα πιο γελοίο είναι το «άδειασμα» που έγινε, λίγη ώρα μετά, στον Σαμαρά. Βγήκε, λοιπόν, η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και έδειξε πως το 2013 θα είναι ακόμα χειρότερο από τις τελευταίες προβλέψεις. Στην έκθεση του Σεπτεμβρίου η έκθεση έκανε λόγο για ύφεση στο 4,2% και ανεργία στο 24%, ενώ η σημερινή έκθεση κάνει λόγο για ύφεση στο 4,4% και ανεργία στο 27%.

Όσον αφορά το 2014 η πρόβλεψη μόνο ως αντιφατική μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού μιλά για ανάπτυξη της τάξεως του 0,6% (μην βιάζεται ο Σαμαράς… Κάθε μήνα αυτά τα ποσοστά αναθεωρούνται, παραδοσιακά, προς τα κάτω) και μείωση μισθών κατά 7% για το 2013 και περαιτέρω 2% το 2014. Κοινώς η «ανάπτυξη» θα συνδυαστεί με περαιτέρω φτωχοποίηση των Ελλήνων.

Η πρόβλεψη για το 2013 έχει αρχίσει και πλησιάζει την πραγματικότητα που βιώνουν οι Έλληνες, με τα μαγαζιά τους και τις επιχειρήσεις τους να απειλούνται, όλο και περισσότερο, από κλείσιμο, ενώ η ανεργία καλπάζει ασταμάτητη σε δυσθεώρητα ποσοστά. Όσο για το 2014, η περιβόητη ανάπτυξη θα αποτελέσει το πολιτικό ανέκδοτο της επόμενης χρονιάς, αφού ανάπτυξη με μειώσεις μισθών και φτωχοποίηση των καταναλωτών στους οποίους στοχεύει, δεν είναι εφικτή.

Η μόνη αληθινή ανάπτυξη μπορεί να έρθει με ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής και της αληθινής Ελληνικής Οικονομίας, όλα τα υπόλοιπα είναι απλώς φιλολογικές συζητήσεις, περί του πόσο γρήγορα μπορεί να καταστραφεί περαιτέρω η Ελληνική Οικονομία, από αποτυχημένες πολιτικές.

ΠΗΓΗ

Comments Off on Ακόμα μεγαλύτερη ύφεση προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.