Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών

maxairia_allodapoi__article

Στη νοτιοανατολική Αττική δρούσε τα τελευταία δύο χρόνια μια σπείρα αλβανών διαρρηκτών, τα μέλη της οποίας -δύο 26χρονοι και ένας 27χρονος- συνελήφθησαν, ενώ αναζητούνται άλλοι δύο ομοεθνείς τους. Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι τρεις δράστες επέλεγαν σπίτια στα οποία αφού διαπίστωναν ότι απουσίαζαν οι ένοικοι, εισέβαλαν παραβιάζοντας την κλειδαριά της πόρτας εισόδου και, αφού ερευνούσαν τους χώρους, αφαιρούσαν κοσμήματα, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα. Τα κλοπιμαία, στη συνέχεια, τα πωλούσαν, αποκομίζοντας μεγάλα οικονομικά οφέλη. Από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι, κατά την τελευταία διετία, έχουν διαπράξει 23 κλοπές- διαρρήξεις!

Επιπροσθέτως, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα αλλοδαπών, τα μέλη της οποίας απήγαγαν και κακοποιούσαν αλλοδαπούς με σκοπό να εκβιάσουν συγγενείς τους και να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά, ύψους 6.500-15.000 ευρώ. Συγκεκριμένα, μετά από καταγγελία 39χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με την ύπαρξη δομημένης εγκληματικής ομάδας, της οποίας τα μέλη ήταν υπήκοοι Μπαγκλαντές και διέπρατταν κατ’ εξακολούθηση αρπαγές ομοεθνών τους απαιτώντας μεγάλα χρηματικά ποσά από συγγενείς τους για την απελευθέρωσή τους, αστυνομικοί του Τ.Α. Ομονοίας εντόπισαν δύο κρησφύγετα της ομάδας σε Ζεφύρι και Μενίδι. Μετά από επιχείρηση σε μονοκατοικία στο Μενίδι, απελευθερώθηκε ένας 25χρονος όμηρος, υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος είχε απαχθεί προ τετραημέρου και συνελήφθησαν τέσσερα μέλη της ομάδας, υπήκοοι Μπαγκλαντές κατά την προσπάθειά τους να διαφύγουν. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε δεύτερη μονοκατοικία στο Ζεφύρι, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης.

Δυστυχώς για την χώρα μας, οι λαθροεισβολείς δρουν ανεξέλεγκτα και εγκληματούν καθημερινώς εις βάρος των Ελλήνων. Η μόνη λύση για οριστική πάταξη της εγκληματικότητας είναι η άμεση απέλαση όλων των λαθρομεταναστών! 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Δελτίο εγκληματικότητας αλλοδαπών

Filed under ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Comments are closed.