Νέες κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ: “Στηρίζουμε χαράτσια και περικοπές!” – BINTEO

tsipras_(1)__article

Τις κυβιστήσεις Τσίπρα που άλλα έλεγε στο εσωτερικό και άλλα στο εξωτερικό, ιδιαίτερα όταν βρέθηκε ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων, τις έχουμε πολλάκις τονίσει. Έχουμε, μάλιστα, αποκαλύψει και τον ρόλο της αποκαλούμενης «αριστερής αντιπολίτευσης» εντός του ΣΥΡΙΖΑ ως το αριστερό άλλοθι για τις μετακινήσεις προς το κέντρο που πραγματοποιεί το συνονθύλευμα της αριστεράς και της «πρόοδου».

Τις παλινωδίες Τσίπρα με την «κατάργηση» του μνημονίου, που έγινε εσχάτως επαναδιαπραγμάτευση, και τελικώς θα γίνει αποδοχή, ακολουθώντας τα χνάρια του πάλαι ποτέ «αντιμνημονιακού», ως αντιπολίτευση, Σαμαρά, τις έχουμε αναδείξει. Όμως πλέον το κόμμα της Κουμουνδούρου έφτασε να αρνείται το σύνολο του προγράμματος του, προεξαγγέλοντας ουσιαστικά την μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα άκρως μνημονιακό κόμμα. Κοινώς οι συριζαίοι αισθάνονται να πλησιάζει η ώρα που θα κυβερνήσουν και προτρέχουν να βγάλουν τον «αντιμνημονιακό» φερετζέ για να μην τους πάρουν με τις ντομάτες μετά.

Έτσι μιλώντας στην ΝΕΤ ο αντιπρόεδρος της Βουλής και στενός συνεργάτης του Α. Τσίπρα, όσον αφορά τα οικονομικά, ουσιαστικά κατάργησε το σύνολο του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσον αφορά την «κατάργηση» που σχεδίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ για το χαράτσι, «θα αφορά συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών μόνο», δηλαδή δεν θα γίνει ποτέ, ενώ για την επαναφορά του κατώτατου μισθού «εξέφρασε την ανησυχία του για το αν μπορεί αυτό να γίνει», λέγοντας ότι πλέον στο πρόγραμμα τους πρέπει να αναφέρεται ότι αυτό θα γίνει «σταδιακά». Δηλαδή, μεταφράζοντας, όταν τελειώσει η κρίση, δηλαδή όταν θα έχει ξεπουληθεί η Ελλάδα.

Κοινώς, αυτό που εμμέσως πλην σαφώς παραδέχτηκε ο Δραγασάκης στην εν λόγω συνέντευξη του είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει κανενός είδους πρόγραμμα για τίποτα πέραν του Μακεδονικού (που θέλουν να δώσουν το όνομα «Μακεδονία» στα Σκόπια) και στο λαθρομεταναστευτικό (που θέλουν να νομιμοποιήσουν όλους τους λαθρομετανάστες). Όποτε, λογικό είναι, πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ να θέλει να ψηφιστεί μόνο και μόνο για αυτά τα σημεία του προγράμματος του, που είναι και τα μόνα σταθερά. Αν, φυσικά, θέλουν να μιλάνε για δημοκρατία… Αν, βέβαια, συμβεί αυτό δεν πρόκειται ούτε βουλή να μπούνε…

Δηλώσεις Δραγασάκη στη ΝΕΤ

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zgyoXtDXXW8]

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P2v0hD6NSEQ]

πηγή

Comments Off on Νέες κωλοτούμπες ΣΥΡΙΖΑ: “Στηρίζουμε χαράτσια και περικοπές!” – BINTEO

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.