Μιχαλολιάκος: Επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή

7c3628bc56df1fc7c7633001f568f9c93097687e.244.183.bcb420cc60d5e9f1c96a4e280a7b656ed0775702Την «έναντι οιουδήποτε τιμήματος επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή» πρότεινε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος.

Σε μία ομιλία με έντονα στοιχεία αμφισβήτησης της νεωτερικότητας και του αστικού πολιτισμού, ο κ. Μιχαλολιάκος υπογράμμισε πως «η επιστροφή στη γη είναι που έσωσε το έθνος μας σε όλες τις περιόδους κρίσεως». Ο αγροτικός τομέας πρέπει να στηριχθεί, όχι μόνον ως ατμομηχανή της εθνικής οικονομίας, αλλά και ως όρος εθνικής επιβίωσης, σημείωσε, «γιατί ο αγρότης είναι φύσει πατριώτης: Εκεί που βγάζει το ψωμί του, είναι ο τάφος του παππού του, η ιστορία του, το αίμα του, αντίθετα με τον κοσμοπολίτη των πόλεων, που είναι επιρρεπής σε διάφορες κοσμοθεωρίες».

Η ελληνική φύση ενέπνευσε τη «νοσταλγία των αγνών αξιών της ζωής, της ζωής σύμφωνα με τη φύση, της οποίας ο άνθρωπος δεν μπορεί να επιβληθεί». Οι αρχαίοι Έλληνες μπορούσαν να προχωρήσουν σε βιομηχανική παραγωγή, αλλά δεν το έπραξαν, πιστοί σε «υψηλότερες αξίες». Η αρχαία Ρώμη «παρήκμασε σε μια διαδικασία παγκοσμιοποίησης αντίστοιχης με τη σημερινή». Η βιομηχανική επανάσταση, συμπλήρωσε, «προσέφερε πολλά, αλλά δεν κράτησε πολύ: Έπεσε στα νύχια του άυλου χρήματος που έγινε ένα παράσιτο – και λεηλατεί τους λαούς από χώρα σε χώρα».

Στην νεότερη ελληνική ιστορία, οι κυβερνήσεις του ψυχρού πολέμου, τόνισε, αντί να εστιαστούν στην ανασυγκρότηση της κατεστραμμένης γεωργίας, «απομάκρυναν τους αγρότες από την παραγωγή τους και τους έφεραν στη μεγαλούπολη». Ακολούθησε, όπως υπογράμμισε η ένταξη στην ΕΟΚ, «με τη συμφωνία να πάψει η Ελλάδα να είναι χώρα παραγωγική, γεωργική και κτηνοτροφική».

Σήμερα, επεσήμανε ο κ. Μιχαλολιάκος, η χώρα έχει υπαχθεί στις διεθνείς συμφωνίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου και της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει γίνει υπουργείο διεκπεραιώσεως αγροτικών επιδοτήσεων, «φτάσαμε να έχουμε γεωργούς που κόβουν δέντρα. Ένας νέος Ιμπραήμ ήταν η πολιτική των επιδοτήσεων».

«Δεν είναι οι επιδοτήσεις που θα λύσουν το αγροτικό πρόβλημα. Μόνον η αυτοδύναμη ανάπτυξη της ελληνικής γεωργίας θα μας εξασφαλίσει παρόν και μέλλον» υποστήριξε ο επικεφαλής της Χρυσής Αυγής. «Πώς θα τα κάνουμε αυτά με τις συμφωνίες που έχουμε υπογράψει; Θα πούμε “κύριοι, δεν έχουμε να σας πληρώσουμε. Αλλάξτε τις συμφωνίες, αφήστε μας να παράγουμε και έτσι να σας ξεπληρώσουμε”.

Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε υλοποιήσει την πώληση των αγροτικών προϊόντων μας μέσα από οργανωμένες αγορές και να επιτρέπουμε τη διακίνησή τους μέσω αδίστακτων εμπόρων και ευκαιριακών εμποράκων που ρίχνουν κάθε τόσο κανόνι. Δεν μπορεί να παραμένουμε θεατές στο όργιο της ανεξέλεγκτης διακίνησης των προϊόντων που φθάνουν στην αγορά σε τιμές πολλαπλάσιες» σημείωσε ο κ. Μιχαλολιάκος και πρόσθεσε: «Να ανακληθούν όλες οι άδειες παραμονής των αλλοδαπών που ασχολούνται ανασφάλιστοι και παράνομοι στη γεωργία. Ο πρωθυπουργός μπορεί να γίνει ο Αβραάμ Λίνκολν της Ελλάδας και να απαλλάξει την ελληνική κοινωνία από τη δουλεία – από τα 10 ευρώ μεροκάματο από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη».

Παραφράζοντας, μάλιστα, τον Ίωνα Δραγούμη, ο κ. Μιχαλολιάκος κατέληξε: «Αν τρέξουμε να σώσουμε σήμερα τους αγρότες, δεν θα σώσουμε εμείς τους αγρότες, αλλά οι αγρότες θα σώσουν την Ελλάδα».

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 Comment

Filed under ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ

One response to “Μιχαλολιάκος: Επιστροφή στην εθνική αγροτική παραγωγή