ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 2 νεκροί Έλληνες φοιτητές και 3 χαροπαλεύουν στην Ελλάδα του μνημονίου – ΒΙΝΤΕΟ

magkali__article

Μια τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη από χθες με δύο φοιτητές να έχουν χάσει τη ζωή τους από αναθυμιάσεις μαγκαλιού και άλλους τρεις να νοσηλεύονται. Νεκροί είναι δύο νεαροί 21 και 22 χρονών από την Εύβοια και την Κρήτη αντίστοιχα, ενώ οι τρεις νεαροί από την Αθήνα, τα Γιάννενα και τα Χανιά, νοσηλεύονται στις μονάδες εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι θεράποντες γιατροί, οι κλινικές και εργαστηριακές εξετάσεις που θα γίνουν θα καταδείξουν αν έχουν υπάρξει εγκεφαλικές βλάβες λόγω της ελλιπούς οξυγόνωσης των ιστών. Οι νεαροί που βρέθηκαν στο σπίτι  της οδού Παπαζαχαρίου στη Φιλιππούπολη της Λάρισας αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες και έφτιαξαν ένα αυτοσχέδιο μαγκάλι από κομμένο θερμοσίφωνα για να ψήνουν και να ζεσταίνονται. Ο θάνατος προήλθε από τις αναθυμιάσεις το απομεσήμερο όταν τους πήρε ο ύπνος στο κλειστό δωμάτιο! Τους βρήκε μία φίλη τους στις 6 το απόγευμα, που πήγε να τους επισκεφτεί, χτυπούσε το κουδούνι, αλλά δεν της άνοιγε κανείς. Τότε φώναξε τη σπιτονοικοκυρά, πήρε το κλειδί, άνοιξε και αντίκρισε το τραγικό θέαμα. Οι νέοι ήταν σπουδαστές του ΤΕΙ και οι δύο από αυτούς (ο ένας από την Χαλκίδα) νοίκιαζαν το συγκεκριμένο σπίτι, ενώ οι υπόλοιποι τρεις είχαν πάει για επίσκεψη.

foitites-2

Είναι συγκλονιστική η μαρτυρία της σπιτονοικοκυράς τους, η οποία είχε ρωτήσει τους νεαρούς για το πετρέλαιο, αλλά εκείνοι της είχαν πει ότι δεν θέλουν. «Φέτος, τι θα γίνει παιδιά, θα πάρουμε πετρέλαιο, τα ρώτησα. Κανόνισε για σένα, εμείς δεν παίρνουμε, αν έχει πολύ κρύο θα δούμε, μου απάντησαν». Οι σκηνές που εκτυλίχτηκαν αργά χθες τη νύχτα στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας όταν άρχισαν να καταφθάνουν γονείς και συγγενείς των πέντε παιδιών ήταν πραγματικά τραγικές.

foitites-3

Δυστυχώς, αυτά είναι τα αποτελέσματα της μνημονιακής πολιτικής της συγκυβέρνησης. Καταδικάζοντας τον Έλληνα πολίτη σε σκληρή φτώχεια, ουσιαστικά του στερεί ακόμα και αγαθά πρώτης ανάγκης όπως είναι η θέρμανση. Τα αποτελέσματα είναι τραγικά και πολλές φορές θρηνούμε θύματα. Η κυβέρνηση δεν αρνείται απλώς την άμεση οικονομική ελάφρυνση των πολιτών, αλλά αντιθέτως είναι έτοιμη να φέρει νέα μέτρα που θα επιβαρύνουν εκ νέου την κατάσταση. Το μόνο που κάνουν είναι να ισοπεδώνουν ολοκληρωτικά τον Έλληνα και να καλύπτουν τους καταχραστές του δημοσίου χρήματος! 

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qd8M5jl1S0c]

ΠΗΓΗ

Comments Off on ΤΡΑΓΩΔΙΑ: 2 νεκροί Έλληνες φοιτητές και 3 χαροπαλεύουν στην Ελλάδα του μνημονίου – ΒΙΝΤΕΟ

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.