Νέος εξευτελισμός: Κατεβάζουν τους μισθούς στα 300 ευρώ!

Η ισοπέδωση των δικαιωμάτων των Ελλήνων εργαζομένων δεν έχει τέλος. Μισθούς 300 ευρώ σε νέους ανέργους για μερική απασχόληση ζητούν οι πολυεθνικές.

xatzidakis-polyethnikes-

Οι εκπρόσωποι 11 πολυεθνικών εταιρειών ζήτησαν από την κυβέρνηση και ειδικότερα από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη να δοθεί νομοθετικά η δυνατότητα να προσλαμβάνουν νέους ανέργους με μισθούς 300 ευρώ το μήνα για μερική απασχόληση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του κυριακάτικου Τύπου, στη σύσκεψη που έγινε πριν από λίγες ημέρες επισήμαναν ότι εκτός από τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, τη μείωση του κόστους της ενέργειας και την απλοποίηση των διαδικασιών για τις παραγωγικές δραστηριότητες οι εκπρόσωποι των πολυεθνικών έθεσαν θέμα μείωσης των ημερομισθίων στην Ελλάδα. Ο διευθύνων σύμβουλος μιας πολυεθνικής ζυμαρικών είπε μεταξύ άλλων: «Σε μια χώρα όπου η ανεργία στους νέους έχει φτάσει σε απίστευτα επίπεδα, δεν αντιλαμβανόμαστε γιατί πρέπει να υπάρχει η δέσμευση του κατώτατου ημερομισθίου». “Δεν είναι δική μου αρμοδιότητα” φέρεται να απάντησε ο κ. Χατζηδάκης και υποσχέθηκε να ενημερώσει τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Εν ολίγοις, βρήκαν έναν έμμεσο -πλην σαφέστατο- τρόπο ώστε να κατακρημνίσουν τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων πιο κάτω και από τις χώρες του λεγόμενου πρώην ανατολικού μπλοκ. Πιο χαμηλά ακόμη και από τη Βουλγαρία όπου ο κατώτατος μισθός είναι 320 ευρώ. Αποδεικνύεται ότι οι Σαμαράς, Στουρνάρας και λοιποί μνημονιακοί δεν επιδιώκουν την επίτευξη των περίφημων στόχων, αλλά την κινεζοποίηση των Ελλήνων.

Η αποτυχημένη πολιτική της συγκυβέρνησης οδήγησε 1,5 εκατομμύριο Έλληνες στην ανεργία, την απογοήτευση και την καταστροφή. Απαιτείται εθνικό κράτος που θα χτυπήσει την ασυδοσία της πλουτοκρατίας, θα απελάσει τους λαθρομετανάστες και θα ευνοήσει τον Έλληνα έναντι των ξένων επιχειρηματικών κολοσσών που έχουν κατακτήσει την ελληνική αγορά.

ΠΗΓΗ

Comments Off on Νέος εξευτελισμός: Κατεβάζουν τους μισθούς στα 300 ευρώ!

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.