Το βίντεο που έκανε πάνω από 50.000.000 ανθρώπους να δακρύσουν!

520f41a5327c4411b563bec86e6b89e1

Το 1969 ο John Rendall και ο Ace Bourke είδαν ένα μωρό λιοντάρι σε βιτρίνα του Harrods στο Λονδίνο και αμέσως αποφάσισαν να το αγοράσουν και να το μεγαλώσουν οι ίδιοι, αν και έμεναν σε ένα διαμέρισμα στο κέντρο της πόλης.

Του έδωσαν το όνομα Christian και το έκαναν αμέσως αναπόσπαστο μέλος της οικογένειας. Σκοπός τους δεν ήταν να το κρατήσουν για πάντα, κάτι που δεν θα ήταν εφικτό έτσι ή αλλιώς στα πλαίσια της ζωής τους σε μια μεγαλούπολη, αλλά να το επιστρέψουν μετά από ένα χρόνο περίπου στο φυσικό του περιβάλλον, στην Αφρική.

Στο διάστημα αυτό του πρόσφεραν απεριόριστη αγάπη και εκείνο ανταπέδιδε κάθε φορά ό,τι καλό του έκαναν. Μαζί ζούσαν, μαζί έπαιζαν και έδινε ο ένας στον άλλο σπουδαία συναισθήματα που πάντα έμπαιναν επάνω από τα άγρια ένστικτα του ζώου. Τους αγάπησε και το αγάπησαν πολύ, ενώ μέσα σε μόλις πέντε μήνες έγινε η τοπική διασημότητα, παρουσιάστηκε σε εκπομές, ενώ γράφτηκε και βιβλίο για τη σχέση των τριών. Μέχρι που ήρθε η οδυνηρή ώρα του αποχωρισμού και ο Christian βρέθηκε σε έναν ζωολογικό κήπο στην Αφρική, προκειμένου να ενσωματωθεί σιγά σιγά σε μια φυσιολογική για τον ίδιο ζωή.

Εκεί έγινε ο αρχηγός της αγέλης, απέκτησε σύντροφο και ζούσε πια τη ζωή του! Οι δύο φίλοι θέλησαν μετά από ένα χρόνο να τον επισκεφθούν, αλλά οι υπεύθυνοι του πάρκου τούς είπαν ότι πλέον ο Christian ήταν ένα άγριο λιοντάρι, αρχηγός ανάμεσα στους ομοίους του και προφανώς δεν θα τους θυμόταν, ενώ επισήμαναν πως δεν θα έπρεπε να ρισκάρουν μια συνάντηση μαζί του, έστω και από μακριά. Όμως ο John και ο Ace αποφάσισαν να το ρισκάρουν.

Επισκέφθηκαν τον Christian στον κήπο και βρέθηκαν μπροστά σε μια έκπληξη: όχι μόνο τους αναγνώρισε, αλλά τους έδειξε και τόσο μεγάλη αγάπη, όπως παλιά. Γι’ αυτόν δεν είχε σημασία πως ήταν ένα άγριο ζώο, με άγρια ένστικτα! Σημασία είχε πως οι δυο φίλοι τού έδειξαν αγάπη και αυτό δεν μπορούσε να το ξεχάσει με τίποτα. Άλλωστε γι’ αυτούς ποτέ δεν υπήρξε άγριο ζώο, ούτε το είδαν έτσι. Ήταν ο Christian, το λιονταράκι τους. Και έτσι ακριβώς τους υποδέχτηκε, σαν το λιοντάρακι τους. Μόνο που έφερε και τη σύζυγό του να τη γνωρίσουν…

Το video των δύο φίλων έκανε το γύρο του κόσμου και πάνω από 50.000.000 θεατές δάκρυσαν…

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=pNv2A4Kfx4k]

ΠΗΓΗ

1 Comment

Filed under Φιλοζωϊκά νέα

One response to “Το βίντεο που έκανε πάνω από 50.000.000 ανθρώπους να δακρύσουν!