Μαύροι οι οιωνοί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

120071-stoa_bibliou__article

Έκθεση κόλαφο έστειλε η ΕΣΕΕ προς τα αρμόδια υπουργεία της τρικομματικής συγκυβέρνησης σχετικά με το μέλλον που επιφυλάσσει για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις η εφαρμογή του μνημονίου και γενικότερα των επιταγών των παγκόσμιων επικυρίαρχων της παγκοσμιοποίησης. Σύμφωνα, λοιπόν, με την έκθεση ο τζίρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων θα είναι πεσμένος το 2013 κατά 15% σε σχέση με το 2012, ενώ η μείωση σε σχέση με το 2009 φτάνει μέχρι και το 37%. Παράλληλα με αυτή την μεγάλη και ομολογουμένως δυσβάσταχτη μείωση στον κύκλο εργασιών τους οι ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων έχουν να αντιμετωπίσουν και την φορολαίλαπα που συνεχώς επεκτείνει η μνημονιακή συγκυβέρνηση.

Τα στοιχεία όταν επικεντρώνονται στο λιανικό εμπόριο δείχνουν ακόμα πιο γλαφυρά και μαύρα την κατάσταση που έχει επικρατήσει στον χώρο του εμπορίου. Ο τζίρος στο λιανικό εμπόριο έχει πέσει κατά 54,6% σε σχέση με το 2009, ενώ η κερδοφορία για τον κλάδο του εμπορίου παρουσιάζει μείωση 85,6% σε σχέση με το 2009.

Αυτά τα στοιχεία είναι ουσιαστικά ο προάγγελος του θανάτου της μεσαίας τάξης και της ραγδαίας «κινεζοποίησης» – προλεταριοποίηση του Λαού μας. Όλα αυτά ως συνέπεια της φοροαρπακτικής πολιτικής του μνημονίου, της «αντιρατσιστικής» φρενίτιδας που έχει επικρατήσει σε συγκυβέρνηση και «αντιπολίτευση». 

ΠΗΓΗ

Comments Off on Μαύροι οι οιωνοί για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.