Τα “μαγειρέματα” του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και η προώθηση του Σύριζα

25ce25a325ce25a525ce25a125ce259925ce259625ce25912b2

Σοβαρές καταγγελίες για την προώθηση ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στα τζαμιά της ορεινής περιοχής της Ξάνθης διατυπώνει μέσα από ανάρτησή στο προσωπικό του ιστολόγιο ο δημοσιογράφος Σεμπαϊδήν Καραχότζα. Σύμφωνα με τον ίδιο, κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης υπήρξε χειραγώγηση των μειονοτικών πληθυσμών της Ξάνθης, υποκινούμενη από το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, μέσω της διανομής ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ στα μουσουλμανικά τεμένη της περιοχής και της ταυτόχρονης καθοδήγησης των ψήφων προς έναν συγκεκριμένο υποψήφιο.

«Κάθε φορά που στην Ελλάδα έχουμε εκλογές το Τούρκικο Προξενείο Κομοτηνής ορίζει τον εκλεκτό της μειονότητας ο οποίος συνήθως εκλέγεται και γίνεται βουλευτής» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κος Καραχότζα, εξηγώντας πως «αυτό προφανώς έγινε και στη τελευταία εκλογική αναμέτρηση, με τη διαφορά πως αυτή τη φορά εκείνοι που επέλεξαν τον υποψήφιο τότε και πλέον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ως τον εκλεκτό της μειονότητας ξεπέρασαν κάθε όριο θράσους και καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αφού το να υποδείξεις απλώς σε μια κοινωνία ποιόν πρέπει να στηρίξει εκλογικά απέχει πολύ από αυτό που έγινε στην Ξάνθη τον περασμένο Ιούνιο».

Ο ίδιος μάλιστα καταγγέλλει πως λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες υπήρξε οργανωμένη εκστρατεία διανομής ψηφοδελτίων στους χώρους λατρείας των μουσουλμάνων κατοίκων της περιοχής, που στόχο είχε την καθοδήγηση του “κοπαδιού”, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.  «Προφανώς ελάχιστοι γνωρίζουν πως την τελευταία Παρασκευή πριν τις εκλογές της Κυριακής, αν όχι σε όλα τουλάχιστον στα περισσότερα τζαμιά της Ξάνθης μοιράζονταν ψηφοδέλτια του ΣΥ.ΡΙΖ.Α στους πιστούς αμέσως μετά την καθιερωμένη προσευχή της Παρασκευής. Μάλιστα επιλέχθηκε η συγκεκριμένη μέρα όχι μόνο γιατί απέμεναν μόλις δυο μέρες για να ανοίξουν οι κάλπες αλλά κυρίως γιατί κάθε Παρασκευή είναι σχεδόν γεμάτα όλα τα τζαμιά από πιστούς μουσουλμάνους, αφού τη μέρα εκείνη είναι η μεγάλη τους προσευχή η οποία δε γίνεται στο σπίτι όπως οι υπόλοιπες προσευχές, αλλά μόνο στο τζαμί» σημειώνει για να συμπληρώσει πως «ήξεραν λοιπόν από τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α πως τη μέρα εκείνοι θα βρουν το κοπάδι ολόκληρο μαζεμένο και θα χρειαζόταν να τρέξουν για να τους βρουν κι έτσι έκαναν το εξής πολύ απλό, προμήθευσαν με ψηφοδέλτια όλα τα τζαμιά και αμέσως μετά το τέλος της προσευχής υπήρχε κάποιος στην πόρτα και έδινε στον καθένα ψηφοδέλτια της παράταξης».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε πρώτο κόμμα στην Π.Ε. Ξάνθης κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκλογικής αναμέτρησης, με τον βουλευτή του, πλέον, κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν να συγκεντρώνει τις περισσότερες ψήφους απ’ όλους του άλλους βουλευτές της περιοχής. Οι Συριζαίοι μάλιστα, μοίραζαν φυλλάδιο στα τουρκικά(!)σε όλη την Θράκη, όπου εμπεριείχε και ικανοποιούσε όλα τα αιτήματα του τουρκικού προξενείου. Σημειώνουμε ότι  Έλληνες Πομάκοι σε ανακοίνωσή τους, για τον διορισμό των μουσουλμάνων ιεροδιδασκάλων, κατήγγειλαν τις προσπάθειες προπαγάνδας και χειραγώγησης των μουσουλμάνων από το προξενείο.

Υπενθυμίζουμε ότι η Χρυσή Αυγή είχε ξεσκεπάσει μέσα στο κοινοβούλιο τους βουλευτές του Σύριζα όπως και του Πασόκ που ακολουθούν την ανθελληνική πολιτική του τουρκικού προξενείου στην Ελληνική Θράκη. Ο Λαϊκός Σύνδεσμος θα συνεχίσει να αγωνίζεται με αμείωτο ρυθμό απέναντι στην τουρκική επεκτατικότητα μέσω του προξενείου. Η Θράκη είναι και θα παραμένει Ελληνική!

ΠΗΓΗ

Comments Off on Τα “μαγειρέματα” του τουρκικού προξενείου στις εκλογές και η προώθηση του Σύριζα

Filed under ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Comments are closed.