Δίνει τα πάντα για… εξουσία ο (βίαιος) αδελφός του Ομπάμα

47_f1big

Την εξ αίματος σχέση του με τον Αμερικανό πρόεδρο προσπαθεί να εξαργυρώσει, με εξουσία στην Κένυα, ο ετεροθαλής αδελφός του Ρόι Αμπονγκ’ο Μαλίκ Ομπάμα, ο οποίος ωστόσο έχει κατηγορηθεί για άσκηση βίας σε δύο από τις δώδεκα συζύγους του!

 

Ο 55χρονος αδερφός του Μπαράκ Ομπάμα έθεσε υποψηφιότητα για κυβερνήτης της επαρχίας Σιάγια, γεγονός που πρακτικά σημαίνει ότι θα έχει ετήσιο εισόδημα που θα ξεπερνά τα 115.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό που ένας μέσος Κενυάτης χρειάζεται εξήντα έξι χρόνια για να συγκεντρώσει. Επιπλέον, θα έχει οδηγό, αυτοκίνητο, αλλά και σωματοφύλακα διά βίου.

 

Στις προεκλογικές του συγκεντρώσεις επαναλάμβανε πολλές φορές το επώνυμό του, προσθέτοντας με νόημα ότι «διαθέτει διεθνείς διασυνδέσεις που μπορούν να προσελκύσουν επενδύσεις για τη δημιουργία εργοστασίων». Στα προεκλογικά του φυλλάδια, δε, ανέφερε ότι η φτώχεια της χώρας μπορεί να καταπολεμηθεί μόνο με «την ενδυνάμωση των φτωχών, των νέων και των γυναικών».

 

Ειδικά η «ενδυνάμωση των γυναικών» δεν είναι ένα σημείο στο οποίο μπορεί να πείσει ο Ρόι Αμπονγκ’ο Μαλίκ Ομπάμα, ο οποίος είναι «σεσημασμένος» για τον τρόπο με τον οποίο φέρεται στις δικές του γυναίκες. Πολλά από τα μέλη της μεγάλης του οικογένειας τον κατηγορούν ότι ασκεί συχνά βία στις γυναίκες του και ότι αποπλάνησε την τελευταία από αυτές αν και ήταν 17 ετών. Στη χώρα η σεξουαλική επαφή με γυναίκα κάτω των 18 ετών θεωρείται έγκλημα.

 

«Στην αρχή ήταν καλός, όταν με συνάντησε για πρώτη φορά στο τέμενος όπου παρακολουθούσα μαθήματα. Από τότε όμως άλλαξε. Το να τον παντρευτώ ήταν το μεγαλύτερο λάθος της ζωής μου. Με χτυπάει και τον περισσότερο καιρό είναι κακός και ταραξίας» λέει η ίδια η Σίλα, που μένει τα δύο τελευταία χρόνια μαζί με άλλες γυναίκες του Μαλίκ σ’ ένα «κέντρο χαλάρωσης και ανάπαυσης» που έχει δημιουργήσει ο ίδιος για να προσελκύει τουρίστες και να βγάζει χρήματα.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΗΓΗ

 

 

 

Comments Off on Δίνει τα πάντα για… εξουσία ο (βίαιος) αδελφός του Ομπάμα

Filed under Διεθνή

Comments are closed.