Ενα εφιαλτικό σενάριο με «θύμα» τον χρυσό

Μεγαλώνουν οι φόβοι να κινδυνεύσει ο χρυσός της χώρας αν τελεσιδικήσουν αποφάσεις από τις αγωγές εκατοντάδων ιδιωτών, των οποίων ¨κουρεύτηκαν” τα ομόλογα, και οι οποίοι ζητούν ακόμη και κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδος.
f9gold

ΤΙ ΤΡΟΜΑΖΕΙ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ;

Ενα εφιαλτικό σενάριο κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες, το οποίο τρομάζει το οικονομικό επιτελείο: τι θα συμβεί αν υπάρξουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις από τις εκατοντάδες αγωγές που έχουν κατατεθεί σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου από ιδιώτες, των οποίων «κουρεύτηκαν» τα ομόλογα, και οι οποίοι ζητούν ακόμη και κατάσχεση των αποθεμάτων χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδος.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι αυτά τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και ότι ο χρυσός της χώρας μας δεν κινδυνεύει, αλλά την εποχή της κρίσης κανείς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Οπως έγινε γνωστό, συνολικά 3.760 χιλιάδες ουγγιές ήταν τα αποθέματα του χρυσού της Τραπέζης της Ελλάδας στις 31.12.2012, αξίας 4,74 δισ. ευρώ, σύμφωνα με έγγραφο της ΤτΕ. Μόνο όμως η μισή ποσότητα από αυτά βρίσκονται στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα βρίσκονται στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα της Νέας Υόρκης στις ΗΠΑ, στην Τράπεζα της Αγγλίας και στην Ελβετία! Η επίσημη επιβεβαίωση από την Τράπεζα της Ελλάδος και τον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα ήρθε κατόπιν ερώτησης της βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Ελένης Ζαρούλια, η οποία τονίζει ότι ο χρυσός έπρεπε να είχε επιστρέψει στη χώρα μας πριν από το «κούρεμα». 

Η Ελλάδα είναι 30ή χώρα παγκοσμίως σε αποθέματα χρυσού, με 29η την Τουρκία! Το ετήσιο κόστος φύλαξης ανέρχεται μόνο σε 90.000 ευρώ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΑΦΕΙΡΙΟΥ

ΠΗΓΗ

Comments Off on Ενα εφιαλτικό σενάριο με «θύμα» τον χρυσό

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.