Καταγγελία – βόμβα από εφοριακό στη Θεσσαλονίκη

αρχείο λήψης (18)Έρευνα για να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών εφοριακού στη Θεσσαλονίκη διέταξε η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Ο εφοριακός ο οποίος υπηρετούσε στη ΦΑΕ ΔΟΥ Θεσσαλονίκης καταγγέλει ότι δέχτηκε πολιτικές πιέσεις αλλά και από συναδέρφους του προκειμένου να “κλείσει” υπόθεση προστίμων που επιβλήθηκαν σε επιχείρηση.

Για την υπόθεση είναι ήδη ενημερωμένος ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης καθώς διαβιβάστηκαν στοιχεία της δικογραφίας προκειμένου να εξεταστεί εάν προκύπτουν ευθύνες πολιτικών ώστε ο φάκελος της συγκεκριμένης υπόθεσης να φτάσει και στη Βουλή.

Ο εφοριακός φέρεται να δέχτηκε “ενοχλήσεις” κατά τη διάρκεια ελέγχου που έκανε σε θυγατρική μεγάλης εταιρείας στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις καταγγελίες του η προτροπή από συναδέρφους του ήταν να μην επιβάλει μεγάλα πρόστιμα προκειμένου η συγκεκριμένη επιχείρηση να εισπράξει επιστροφή φόρου 6.500.000 ευρώ.

Ο φορολογικός έλεγχος που έκανε ο συγκεκριμένος υπάλληλος κατέληξε σε δύο εκθέσεις ελέγχου με τις οποίες καταλογιζόταν πρόστιμα και προσαυξήσεις ύψους 5 και 20 εκατ. ευρώ.

Η άρνηση του εφοριακού, σύμφωνα με την καταγγελία, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθούν οι πιέσεις ενώ του διαμηνύθηκε ότι ήρθε εντολή από «ιδιαίτερο γραφείο υπουργού» της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

πηγή

Comments Off on Καταγγελία – βόμβα από εφοριακό στη Θεσσαλονίκη

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

Comments are closed.