ΞΕΦΤΙΛΑ: 250 ευρώ το μήνα ο αντιρρησίας συνείδησης… 10 ευρώ ο Στρατιώτης που υπηρετεί ευόρκως!

32ba51bc5ede9d5c69d9c39b56565c56_xl__article

Το ελληνικό κράτος επιβραβεύει όσους αρνούνται να υπηρετήσουν την πατρίδα. Περισσότερα χρήματα δαπανώνται για τους αντιρρησίες παρά για τους στρατιώτες που εκτελούν τη θητεία τους.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται από τα σκληρά οικονομικά μέτρα που επιβάλλουν η τρόικα και η κυβέρνηση οδηγώντας στην ανέχεια εκατομμύρια συμπατριώτες μας, το ίδιο το κράτος χρηματοδοτεί -σύμφωνα με τον νόμο- τους αντιρρησίες συνείδησης που αρνήθηκαν να υπηρετήσουν την πατρίδα και εκτελούν εναλλακτική θητεία σε φορείς και οργανισμούς του δημοσίου. Ειδικότερα όλοι όσοι δηλώνουν αντιρρησίες συνείδησης κυρίως γιατί φοβούνται τις “δύσκολες συνθήκες” που επικρατούν στο Στρατό, αλλά και για «ιδεολογικούς λόγους» απολαμβάνουν μηνιαίο μισθό 250 ευρώ. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με έγγραφο που αναρτήθηκε στην «Διαύγεια» το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το ποσό των 2.866,80 ευρώ για την ανάγκη πληρωμής μισθοδοσίας αντιρρησία συνείδησης.
diaugeia_misthos_antirisia

Ωστόσο, την ίδια ώρα που ο απλός στρατιώτης παίρνει 10 ολόκληρα ευρώ για να «φυλάττει με πίστιν και αφοσίωσιν, μέχρι της τελευταίας ρανίδος του αίματός του» την πατρίδα, οι αντιρρησίες, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είναι αναρχοαριστεροί επικαλούνται δήθεν «ιδεολογικούς λόγους»  για να αποφύγουν τις δυσκολίες της θητείας, αμείβονται για τις εναλλακτικές τους υπηρεσίες με μηναίο μισθό 250 ευρώ!

Τα χρήματά αυτά δίνονται, σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία», για τη σίτιση και τη στέγαση τους, αφού οι αντιρρησίες αρνούνται ακόμα και να διαμείνουν ή να φάνε σε στρατιωτικές μονάδες, όπως όλοι οι υπόλοιποι στρατιώτες. Βέβαια, το γεγονός αυτό δεν καθιστά λιγότερο παράλογη την προνομιακή και ιδιαίτερη μεταχείρισή τους.

Η Χρυσή Αυγή έχει φέρει ήδη το θέμα στην βουλή έχοντας καταθέσει σχετική ερώτηση και αναμένουμε την απάντηση..

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/index.php/enimerosi/view/250eurw-to-mhna-arpazei-o-antirrhsias-suneidhshs-enw-o-stratiwths-pairnei-1#.UT4m2ByeN_U#ixzz2NG5hoUVc

1 Comment

Filed under ΕΛΛΑΔΑ

One response to “ΞΕΦΤΙΛΑ: 250 ευρώ το μήνα ο αντιρρησίας συνείδησης… 10 ευρώ ο Στρατιώτης που υπηρετεί ευόρκως!